REKLAMI GEÇ

Başsavcı Alper’in hedefi doğrultusunda meclisten karar çıktı

Başsavcı Alper’in hedefi doğrultusunda meclisten karar çıktı

Trafik kazasında yaşamını yitiren Başsavcı Mustafa Alper, Bozkurt Kadın Cezaevi’nde tekstil atölyesi kurmak için Başkan Osman Zolan ile görüşmüştü. Büyükşehir Belediye Meclisi, atölye için Milli Emlak’a devrilen arsanın imar değişikliğini oy birliğiyle onadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 19:40

Trafik kazasında kaybettiğimiz Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in projelerinden biri hayata geçiyor. Alper, Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’nde üretilen ürünlerin markalaşması ve üretim atölyesinin genişletilmesi ile ilgili proje geliştirmişti.

Projeye destek, merhum valinin ölümünden sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geldi. Bozkurt Cezaevi’ne devredilen Milli Emlak’a ait arsada imar planı değişikliği Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. Alanda kurulacak tekstil atölyesinde daha fazla kadın mahkum daha çok üretim yapabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, merhum başsavcı ile konuyu daha önce de görüştüklerini söyleyerek, “İmar değişikliği kararıyla başsavcımızın hedefini, arzusunu bir adım daha ileriye götürmüş olduk. Kadın mahkumlar tahliye olduklarında ellerinde mesleği olsun istiyoruz. Başsavcımız da bunu sık sık dillendiriyordu. Atölyenin genişletilmesi ve daha fazla kadın mahkumun kurslara katılmasını sağlamak isteyen Başsavcı’nın bu sıkıntısını birlikte çözüm bulduk. Genişleyecek olan alanda atölyeler büyür, marka başvurusu da kısa sürede neticelenir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu