İtfaiyeciye nefes aldıran cihaz

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi Türkiye’de sayılı itfaiyede bulunan temiz hava solunum seti test cihazını 3 yılı aşan süredir aktif olarak kullanıyor.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2015 Pazartesi, 11:53
Denizli Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, yangın ortamında rahat nefes almalarını sağlayan ve Türkiye’de sayılı itfaiye daire başkanlıklarında bulunan solunum test cihazını kullanıyor. Kullanım süresi belli olmayan bu cihazları, önlem amacıyla Denizli Büyükşehir İtfaiyesi tarafından aylık 3 defa teste tabi tutuluyor. Temiz hava solunum seti 4 aşamada testten geçiriliyor ve elde edilen sonuçlar takip için dosyaya ekleniyor.
Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığında görevli teknik personel Murat Özbek, “Personelimize güvenli teçhizatlar ile etkin müdahale imkanı sunmanın, iş kazaları ve itfaiyeci yaralanmalarının önüne geçmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Çünkü, dumanlı ortamda 15 saniyeden fazla nefes tenefüs edilmesi kalıcı rahatsızlıklar ve can kaybına yol açmaktadır. Her nefes bir hayat kurtarır” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
29 Haziran 2025 Pazar | 22 | 36 | Sıcak |
30 Haziran 2025 Pazartesi | 18 | 35 | Sıcak |
1 Temmuz 2025 Salı | 22 | 37 | Sıcak |
2 Temmuz 2025 Çarşamba | 22 | 36 | Sıcak |
3 Temmuz 2025 Perşembe | 20 | 36 | Sıcak |