REKLAMI GEÇ

Uçmaya hazırlanan yavru kartalı vurdular

Uçmaya hazırlanan yavru kartalı vurdular

Çal’da tüfekle vurulan yaralı yavru kartal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde hayata döndürüldü. Yaralı kartalı görenler, “Böyle avcılık olmaz olsun. Kartalın eti yenmez, faydası da çoktur” diye tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2017 Perşembe, 15:27

Çal’da kartal yavrusunu kayalık alanda gören kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ateş etti. Kanadından vurulan yavru kartalı gören orman işçileri Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanları Kliniği’ne haber verdi.

Yaralı kartal, yakalanarak kliniğe getirildi. Yapılan kontrolde ise, kanadından av tüfeği ile vurulduğu belirlendi. Yırtıcı kuş, bir süre tedavi altında tutulduktan sonra tamamen iyileştiğinde doğal hayata bırakılacak.

TEPKİLER VAR
Kartal yavrusunun vurulmasına, Çal’da büyük tepki gösterildi. Doğa fotoğrafları sanatçısı ve kanatlı hayvan üreticisi Süleyman Yayan, “Kartal yavrusuna tüfek sıkan insan avcı olamaz. Üstelik av yasağı da var. Kartallar, doğada fare avlar, yılan tüketirler ve inanılmaz faydalı hayvanlardır. Doğanın dengesini sağlarlar. Eti bile yenmeyen kartalı vuran insan da vicdan olamaz. Bu olayın Çal’da olması bizi çok üzdü” dedi.

Yöredeki avcılar da olaya tepki gösterdi, “Kendini bilen hiçbir avcı av yasağı döneminde uçan ya da koşan canlı avlamaz. Bunu yapan eli silahlı vicdansızdır, avcı olamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu