REKLAMI GEÇ

Beyağaç ve Tavas’ta çekilen belgeselin ilk gösterimi yapıldı

Beyağaç ve Tavas’ta çekilen belgeselin ilk gösterimi yapıldı

Tavas Bozdağ ve Beyağaç çevresinde çekimlerine 2011 yılında başlanan ve doğadaki yabani kuşları konu alan ‘Cansuyu Belgeseli’nin ilk kez Beyağaçlı ilköğretim okulu öğrencileri izledi. 42 kuş türünün davranışları kayıt altına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2017 Cuma, 09:35

Beyağaçlı ilköğretim çağındaki çocuklara, Belediye Salonu’nda doğadaki yabani kuşları konu alan ‘Cansuyu Belgeseli’nin ilk gösterimi yapıldı.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Şengül Şahin Yiğit’in üstlendiği ve 2011 Eylül ayından itibaren çeşitli dönemlerde Tavas Bozdağ ve Beyağaç çevresinde çekimleri yapılan ‘Cansuyu Belgeseli’ gösterime girdi.

Tavas ve Beyağaç bölgesinde yaşayan kuşları konu alan belgeseli ilk kez Beyağaçlı minikler izledi.

Belgesel, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2009 yılında başlattığı ‘Doğal Hayatı Canlandırma ve Kuşlara Cansuyu Projesi’ kapsamında ormanlık alanlarda tesis edilen doğal görünümlü havuzların, orman ekosistemi üzerindeki etkilerini inceleyerek belgeledi.

42 KUŞ TÜRÜNÜN DAVRANIŞLARI KAYIT ALTINDA
Denizli Bozdağ’da Kozlar ve Alpa Köyleri ile Beyağaç çevresine yakın olan sahalarda ardıç ve sedir ormanlarında gerçekleştirilen çekimlerde, 42 kuş türünün davranışları kayıt altına alındı. Ayrıca film için orman köylüleri ile röportajlar yapılırken civar köylerden seçilen çocuklar da belgesel filmde rol aldılar.

Yönetmen Şengül Şahin Yiğit, çocuklara doğal hayatın nadir türlerini tanıtmak ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla belgesel filmi yaptıklarını söyledi.

Cansuyu Belgeseli’nin yönetmenliğini TRT kökenli Şengül Şahin Yiğit yaparken, proje danışmanlığını Nevzat Sicimli, akademik danışmanlığını Karadeniz Teknik Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ebubekir Gündoğdu, Görüntü Yönetmenliğini Mazlum Demirbağ ve Yavuz Petek, belgeselin müziklerini Denizlili müzisyen Feridun Emre Dursun, metin yazarlığını Mehmet Karaman ve Ayfer Yiğit Candanoğlu, Yönetmen Yardımcılığını Gizem Adman, Kurgusunu Sibel Tekin, Yapım Yardımcılığını Süleyman Kenan Çüngür ve Yapım Koordinatörlüğünü Caner Şahin üstlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu