REKLAMI GEÇ

Havayı kirletene af yok

Havayı kirletene af yok

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, soba, kalorifer ve açık alanlarda plastik, araba lastiği ve tezek gibi hava kirliliğine neden olacak maddelerin yakılmasının yasak olduğunu belirterek, bacalarından kötü duman ve koku çıkan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Cezayı Çevre Müdürlüğü keserse 504 TL, zabıta keserse 183 TL.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2013 Perşembe, 14:25

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Koordinatörlüğünde kurulan ‘Hava Kirliliğini Önleme ve Kömür Denetim Mobil Ekibi’ denetimlerini arttırdı.

İl genelinde bulunan kömür satıcıları ve konutlarda kullanılan yakıtların denetlendiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, “Konut, bina, site ve işyerlerinde yapılan denetimlerde, izinsiz ve belgesiz yakıtın bulunup bulunmadığı, kazan yakma talimatnamesi bulunup bulunmadığı, kalorifer kazanı ve bacasının temiz olup olmadığı, uygun yakmanın yapılıp yapılmadığı, yakma saatlerine uyulup uyulmadığı, kazan yakıcılarının Ateşçi Belgesinin olup olmadığı kontrol edilmektedir” dedi.

Bacalarından kötü duman çıkan ve gerekli önlemleri almayan bina, site, iş hanı yönetim ve sahiplerine veya kalorifer kazanı ateşçisine Kabahatler Kanunun 32. maddesi gereği ilgili belediye tarafından cezai işlem uygulanacağını da açıklayan Özsoy yakılması yasak maddeleri şöyle sıraladı:
“Denizli il sınırları içerisinde; petrol koku, kullanılmış mineral ve madeni yağlar, ömrünü tamamlamış araç lastikleri, araba plastiği parçaları, tezek, katı atıklar ve tekstil artıkları, kablolar, ıslak odun, boyalı odun, plastik, lastik, kauçuk, kablo, naylon vb., toksin içerikli atık malzemeler, ev eşyaları ve yemek atıkları gibi evsel atıklar, özel atıklar, tıbbi atıklar, asfalt ve asfalt ürünleri, boya ve boya ürünleri, fuel-oil kapları ile kömür torbaları sobalarda veya kalorifer kazanlarında, çöp bidonlarında, açık alanlarda vb. yerlerde ısınma veya başka bir amaçla yakmak yasaktır. Bununla ilgili denetim ve kontroller ilgili belediyeler veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılarak, Kabahatler Kanunu 32. Maddesine ve/veya 2872 sayılı Çevre Kanunun 20. maddesine göre cezai işlem uygulanacaktır”

CEZALAR CAN YAKACAK
Zabıta’nın keseceği ceza Kabahatler Kanunu’na göre 183 TL. Eğer ihtarın ardından aynı tutum devam ederse, bu ceza iki katına çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ceza kesmesi halinde ise tutarı 504 TL olarak açıklandı.
Sıcaklığın gece ve gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılmaması gerektiği konusunda da vatandaşları uyaran Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy aksi takdirde, Kabahatler Kanununca yasal işlem uygulanacağını açıkladı.

Yorumlar

Hasan dogan   -  Bağlantı 27 Kasım 2020, 21:29

Doğalgaz olan şehirde neden kömüre müsade edilir ki? Leş gibi geceleri nefes alınmıyor. Pislik duman koku evlere doluyor.

mehmet GENÇOĞLU   -  Bağlantı 21 Kasım 2013, 20:37

UYGULAN YER VARMI SORGULAMAK GEREKİYOR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2025 Salı 14 28Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 17 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 19 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 19 35Sıcak
24 Mayıs 2025 Cumartesi 20 35Sıcak