REKLAMI GEÇ

DENİZLİ DAHA DA YANACAK

DENİZLİ DAHA DA YANACAK

Yurdun büyük bölümünde etkili olan sıcak hava Denizli’de de zaman zaman etkisini gösterirken, vatandaşlar gölge buldukları yerlere sığınıyor. Kentteki havuzlar ise hiçbir zaman olmadığı kadar dolu. Meteoroloji yetkilileri sıcakların artacağını söylüyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2010 Cuma, 17:09

Son yılların en yağışlı baharını yaşayan Denizli, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havanın etkili olduğu illerden biri haline geldi. Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükseldiği kentte, özellikle öğle saatlerinde etkisini arttıran sıcak nedeniyle vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşıyor. Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, sıcaktan korunmak için gölge buldukları yerlere oturup serinlemeye çalışıyor. Birçok vatandaş ise kendini havuzlara attı.

İşte beş gün süresince Denizli’deki en yüksek sıcaklık tahminleri:

Cumartesi 34
Pazar 35
Pazartesi 35
Salı 36
Çarşamba 37

Havuzlarda hijyene dikkat
Öte yandan Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ise havuzlarda serinlemek isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu. Taş, “Yüzme amacıyla kullanılan açık ve kapalı yüzme havuzları ile sularının hijyenik şartlara uygunluğu, havuz suyunda kullanılan kimyasalların Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış ürünler olması ve havuz suyundaki yoğunluğunun kontrol edilmesi halk sağlığı açısından önem arz etmektedir” dedi. Taş, yüzme havuzları konusunda şu görüşlere yer verdi, “Yüzme havuzu işleticileri, havuz sularında Bakanlığımızdan ruhsatlı havuz suyu kimyasallarını kullanmaktan, bu kimyasalların eğitimli personelce uygulanmasından, havuz suyu kalitesinin Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelge ekinde belirtilen limit değerleri sağlamasından, yüzme havuzlarının sağlığa uygun şartlarda işletilmesinden ve gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasından sorumludurlar. Yüzücüler ise; uyarı levhalarında yazılı bulunan kurallara dikkat etmeli ve uymalı, havuza girmeden önce kişisel temizlik kurallarına dikkat etmeli ve mutlaka duş almalı, yüzmek için şort veya mayo, bone, gözlük kullanmalıdırlar. Burada sadece işletmeye yönelik yüzme havuzların değil bazı sitelerde ve konutlarda bulunan özel havuzların dezenfeksiyonunun da iyi yapılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu iyi yapılmayan yüzme havuzları bakteri kaynağı haline gelmekte ve pek çok hastalığa neden olabilmektedir. Bunların başında mide bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve deri hastalıkları gelmektedir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu