REKLAMI GEÇ

DESKİ’den Tavas’a modern arıtma tesisi

DESKİ’den Tavas’a modern arıtma tesisi

Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Tavas Merkez Atıksu Arıtma Tesisi projesine başladı. Toplamda 46 bin kişilik olacak tesis ile Tavas modern bir arıtma tesisine kavuşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2017 Çarşamba, 17:50

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas ilçesinin ihtiyacı olan atıksu arıtma tesisi inşaatına başladı.

Tavas evsel nitelikli atıksu arıtma tesisinin 7 bin 141 metrekare inşat alanına sahip olduğu ifade edilirken, ilk etapta tesisin 1. kademesi olan 18 bin 500 kişilik kısmı yapılacak. İlk etabın debisi 3 bin 596 metreküp olacak. Tesisin ikinci kademesinin ise 27 bin 500 kişilik olacağı kaydedilirken, günlük ortalama debinin 5 bin 600 metreküp suyu arıtacak şekilde projelendirildiği belirtildi.

Betonarme biyolojik atıksu ileri arıtma tesisi olarak inşa edilecek Tavas Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık sulara fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Daha sonra ise bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak sulama suyu standartlarını sağlayacak şekle getirilecek.

“SULAMA SUYU STANDARTLARINDA ARITILACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Tavas’ta yapımına başlanan atıksu arıtma tesisinde işlemden geçen suyun sulama suyu standartlarında olacağını kaydetti. Belediye olarak çevre hassasiyetine büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Gelecekte daha sağlıklı bir şehirde yaşamak istiyorsak hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bu ve benzeri yatırımlarımızla daha sağlıklı ve temiz bir Denizli’de olmanın huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Tesisimiz şimdiden Tavasımıza ve Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu