REKLAMI GEÇ

DGTP’nin yeni başkanı Erdal Otçu oldu

DGTP’nin yeni başkanı Erdal Otçu oldu

DGTP’nin Ağustos ayı toplantısı, yeni başkan Erdal Otçu başkanlığında İlim Yayma Cemiyeti Denizli Şubesinde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2019 Salı, 14:03

DENİZLİ (AA) – Başkanlık koltuğuna oturan Otçu, DGTP’’yi oluşturan dernek, vakıf ve sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda platformun temel prensiplerini anımsattı.

Platformun, Türk milleti ve İslam alemi ile insanlığın derdiyle dertlenmek olduğunu dile getiren Otçu, şöyle dedi:

“Bunlara çare aramak, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında mümkünse eliyle değiştirmek, yapamıyorsa diliyle ikaz etmek, bu da mümkün değilse içinden buğzetmek gibi görevimiz bulunuyor. Ortak akılla fikir üretmek, ürettiği fikri müzakere etmek, ‘müsteşar’ makamındaki dernek, vakıf ve sendikalarla istişare etmek, karar haline getirmek, bunu topluma ve ilgili makamlara deklare etmek, gerektiğinde fiiliyata geçmek ve aksiyona dökmek gibi vazifeleri yerine getirmek de öncelikli görevlerimiz arasında. Ülke olarak İslam ülkelerinin içinde bulunduğu dağınıklık, parçalanmışlık, neme lazımcılık, duyarsızlık, umursamazlık, aymazlık, gailesizlik ve gaflet halinden ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor.”

Dünya gündemine dair de tespitlerde bulunan Otçu, Bosna savaşında Sırplar tarafından şehit edilen 86 Bosnalının daha cesetlerine yıllar sonra toplu mezarda ulaşılıp kimlik tespiti yapılarak gözyaşı ve dualarla defnedildiğini, İdlip’te Esed rejiminin çocuk, kadın, sivil demeden işlediği cinayetlerin devam ettiğini. İsrail’in Filistinlilere ait yeni yapılmış binaları bomba düzenekleriyle, buldozerlerle yıktığını, ABD Başkanı Donald Trump’ın baskılarının devam ettiğini, bunların Türkiye’nin şahsiyetli dış politika uygulamaya kalktığında başına gelebilecek şeylerden sadece birkaçı olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu