REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’dan Buldan Başkanı Gülbay’a sitem

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’dan Buldan Başkanı Gülbay’a sitem

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilçe kanalizasyonunun Büyük Menderes Nehri’ne döküldüğünü söyleyerek, “Arıtma tesisi yapılmıyor, bu ayıbımızı kapatalım. İçme suyu sıkıntımız da var” dedi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Siz önce DESKİ’nin faaliyet raporunun oylamasına, konuyla ilgili toplantılarına katılacaktınız” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2017 Cumartesi, 09:54

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı başladı. çoğunluğu imar ile ilgili olmak üzere, 40 madde görüşüldü. Maddelerin çoğunluğu İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı olmak üzere ilgili daire başkanlıklarının komisyonlarına sevk edildi.

“KANALİZASYON MENDERES’E DÖKÜLÜYOR, AYIP”
Gündem dışı söz alan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan’ın içme suyu sıkıntısı yaşadığını, konuyla ilgili DESKİ’nin adım atmadığını söyleyerek, “Buldan’ın kanalizasyon atığı Menderes’e dökülüyor. 2016’da açılması gereken 2 arıtma tesisi hala açılmadı. Üstelik arıtma tesisleri bütçede vardı. Menderes’i, barajı kirletiyoruz. Suları kirletmek bizim ayıbımız. Bu ayıp arıtma tesis yapılarak bir an önce kapatılmalıdır. Ayrıca, içme suyu sıkıntısını her yıl yaşıyoruz. Bir daha yaşamak istemiyoruz” dedi.

ZOLAN SİTEM ETTİ
Toplantıya başkanlık yapan Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, Gülbay’a sitem etti. Zolan, “İçme suyu sorununu kökten çözeceğiz. Arkadaşlarımız çalışıyor. Buldan 100 yıl su sorunu yaşamayacak. Arıtma tesisiyle ilgili de arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Arıtma sorunu bizim de dertlerimizden. Ancak, Sayın Başkan Gülbay, DESKİ’nin faaliyet raporlarının görüşülmesine, konularla ilgili meclis toplantılarına katılmadı bile. Önce toplantılara katılacaksın ve çalışmalarla ilgili bilgi alacaksın. Ya da mecliste olmasa bile dışarıda benimle görüşüp, arıtma tesisi ve içme suyu konularındaki çalışmaların hangi aşamada olduğunu soracaksın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu