REKLAMI GEÇ

Kentlerin en iyi tanıtım yüzü festivaller oldu

Kentlerin en iyi tanıtım yüzü festivaller oldu

Uluslararası Festivaller Birliği (UFB)’nin Aksaray’da düzenlediği toplantıya Türkiye’nin dört bir tarafından il ve ilçe belediye başkanları, büyükşehirlerin Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanları, özel kurumlardan katılım oldu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2017 Pazar, 09:24

Toplantıya Denizli’yi temsilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile PAHOY’un Başkanı Deniz Semerci katıldı.

Hüdaverdi Otaklı, UFB Yönetim Kurulu Başkanı Atilla İpek’e Denizli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan adına hediye verdi.

KENTLERİN REKABETİ VAR

Küreselleşme sürecinin yerel dinamikleri ön plana çıkardığı bir çağı yaşadığımızı söyleyen Hüdaverdi Otaklı, uluslararası rekabetin yerini, kentlerin rekabetine; ulusların karşılaştırmalı üstünlüğüne dayalı iktisat politikalarının yerini kentlerin karşılaştırmalı üstünlüğüne bıraktığı bir süreç yaşandığını söyledi. Otaklı, “Bu süreçte; insiyatif kullanabilen, etkin politikalar belirleyebilen ve gelişmeleri doğru okuyabilen kentler ön plana çıkar ve kalkınmanın nimetlerinden yararlanırken, diğer kentler ise kaçınılmaz bir çöküş içerisine girecektir. Kalkınma olgusu salt ekonomik kalkınmayı ifade etmiyor. Kentsel rekabet sürecinde ekonomik alandaki rekabetin yanı sıra kent hayatına dair her türlü yerel dinamik etkindir. Uluslararası kentsel rekabet liginde mücadele eden kentlere baktığımız da, rekabet güçlerinin hatırı sayılır bir şekilde kültür endüstrilerine ve kültürel zenginliklerine yaslandığını görebiliriz. Son 10 yılda bölgesel bir güç olmaktan çıkıp, küresel güç oyununun aktörlerinden biri haline gelen ülkemizde de her yıl yüzlerce festival düzenleniyor. Bu festivallerimizin büyük bölümü kendi yöreleri ise sınırlı kalmakta, genel konsept olarak o yörenin yerel folklorik öğelerini ön plana çıkmaktadır. Festivaller, kentlerin dünyaya açılan penceresi ve tanıtım yüzleri haline geldi” dedi.

Denizli’de de uluslar arası festivallerin başarıyla organize edildiğini ve bunun UFB tarafından da taktir edildiğini söyleyen Hüdaverli Otaklı, Aksaray’daki toplantıda yaz döneminde düzenlenecek olan yerel, ulusal ve uluslar arası festivallerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu