REKLAMI GEÇ

Kurumlar DenizliHaber’in Dalaman çağrısına kulak verdi!

17 Ağustos 2017 Perşembe

Dalaman çayında yaşanmakta olan su ve çevre kirliliği konusunda, Acıpayam Dernekler Birliği platformunun girişimleri ve Denizli Haber’in yayınları sonuç verdi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Dalaman çayı üzerinde yaptıkları çalışmalarda, su ve toprak analizi amacıyla numune topladı. Son haftalarda yaşanan kirlilik sorunu ile gündeme gelen Dalaman çayı, geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve ekibi tarafından ziyaret edilmişti. Hafta başında yaşanan balık ölümlerinden sonra aynı müdürlüklere ait birimler, çalışma yapmak üzere çay suyu ve bağlantı kanallarının farklı noktalarından numune aldılar.

Denizli Tarım İl Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Yılmaz Erkaya’nın verdiği bilgiye göre, Müdürlük Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan ve ekibi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Dalaman Çayı üzerinde bir araştırma gezisi düzenledi. Çay ve çevresinde yaşanan kirlilik şikayetlerini gündeme alarak yaptıkları gezide, muhtelif noktalardan aldıkları su örnekleri ve zirai numuneleri analiz amacıyla topladılar. Erkaya, alınan numuneleri laboratuvara gönderdiklerini ve analiz sonuçları geldiği zaman istenirse paylaşılabileceğini belirtti.

Acıpayam Dernekleri Birliği üyesi ve Dalaman Çayı çevre gönüllülerinden Sabit Kızılhan’ın rehberlik ettiği kurum temsilcileri, özellikle Dalaman Çayı ve kirletici suyu taşıyan Kurudere üzerinde yoğunlaştı. Kurudere ve Köke köprüsünden alınan örneklerin laboratuvar sonucu bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı