REKLAMI GEÇ

Denizli Hıfzısıhha Meclisi, kurban kesim yerlerinde uygulanacak kuralları belirledi

Denizli Hıfzısıhha Meclisi, kurban kesim yerlerinde uygulanacak kuralları belirledi

Yaklaşan kurban bayramında koronavirüs önlemleri uygulanmaya devam edecek. Kurban kesim yerlerinde kurban hissesi bulunanlar dışında kimse bulunamayacak, parçalama işlemi 3 kişi ile yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2020 Perşembe, 14:14

Denizli Hıfzısıhha Meclisi koronavirüs önlemleri nedeniyle yaklaşan kurban bayramı ile ilgili de bazı kararlar aldı. Denizli Hıfzısıhha Meclisi’nin 41 NO’lu kararı ile 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasındaki kurban bayramında kurban kesim merkezlerinde uygulanacak kararlar belirlendi.

Buna göre, belediyeler ve özel kesim yerleri 20 Temmuz’a kadar, kurban kesim merkezlerinin kapasitesini halka duyuracak ve randevu sistemi başlatacak. Randevu sahipleri kesim merkezlerinde ilan edilecek ve SMS yolu ile bilgilendirilecek.

Kesimin ilk gün yoğunlaşmasının önüne geçilecek ve bayramın takip eden günlerinde kesim yapılabilecek şekilde randevu verilecek. İşletme sahipleri ve belediyeler randevu listelerini günlük olarak il ya da ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonuna bildirecek.

Kesim yerlerinde uygulanacak önlemlerle ilgili Hıfzısıhha meclisinin aldığı kararlar şöyle:
* Kesim yerlerine gelecek kişi sayısının mümkün olduğunca az olmasını sağlamak amacı ile hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gitmemesi için teşvik edilmesine,

* Her kurban için hisse başına parçalama işinin kurbanı kesen veya parçalama işlemi için görevlendirilen kasap/kurban kesim elemanları tarafından yapılmasına,

* Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmasına müsaade edilmemesine, kurban sahipleri tarafından kurban parçalanacaksa en fazla üç kişinin maske ve 1,5 metrelik mesafe kurallarına uyarak parçalama işlemini yapmasına müsaade edilmesine,

* Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine kesinlikle müsaade edilmemesine…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu