REKLAMI GEÇ

ASTAŞ’ın arsasından sonra hisseleri de satılıyor

ASTAŞ’ın arsasından sonra hisseleri de satılıyor

Denizli İl Özel İdaresi’nin yüzde 26,45 ortağı olduğu ASTAŞ Azim Cıvata San. Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 7 milyon dolara satılan arsasının ardından, şirketteki özel idare hisseleri de satışa çıkarıldı. Mitaş’ın 2 milyon 503 bin 418 TL bedelle talip olduğu hisseler için satış kararı İl Genel Meclisi gündemine alındı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2014 Cuma, 18:20

Denizlihaber.com’un gündeme taşıdığı ve kamuoyunda tartışma konusu olan ASTAŞ Azim Cıvata’ya ait 53 bin 579 metrekarelik arsanın 7 milyon dolara satışı, İl Genel Meclisi toplantısında gündeme geldi. Toplantıda gündem dışı olarak görüşülen satış ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Hüseyin Gürlesin , “Birileri şov yapmak amacıyla kamuoyunda bilgi kirliliği yaratarak, yanlış bilgilendirmeye neden olmuştur. Biz kimsenin hakkını ve özellikle yetim hakkı yemeyiz. Bugüne kadar yemedik. Eğer yanlış bir şey olsa idi itiraz eder, satışı iptal ettirirdik” dedi.

“BİLGİ KİRLİLİĞİ DEĞİL BİLGİ PAYLAŞIMIDIR”
Satış ile ilgili belge ve bilgileri veren meclis üyesinin kendisi olduğunu ancak bunu bilgi kirliği yaratmak için değil kamuoyunu bilgilendirmek ve bilgi paylaşımı amacıyla açıklamalarda bulunduğunu belirten CHP’li Meclis Üyesi Bekir Çapar, “İl Özel İdaresi’nin isteği üzerine 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi, ASTAŞ arsaları ile ilgili değer tespitinde bulunulmuş. Bu mahkeme kararı dikkate alınarak 5 Şubat 2008 tarihinde Mehmet Ali Gölcüklü, Hüdai Pulaş ve Kurum Avukatı Ahmet Çiçek ve Şevik Aktar komisyon raporu hazırlayarak, mahkeme kararını resmileştirmiştir. Asıl bilgi kirliliği, mahkeme kararından kendini üstün tutmaktır” diyerek iddiaları cevaplandırdı.

“YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLSÜN”
ASTAŞ Azim Cıvata’nın satış kararında pay çoğunluğunun olduğunu ancak paydaş çoğunluğunun sağlanamadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, “Burada bir yanlış yapılmıştır. Arsaları satılmış, aylar sonra İl Genel Meclisi’nin haberi oluyor. Hatta Fabrika’nın makine ve ekipmanları satılıyor bizim haberimiz yok. Burada bir yanlış vardır. Bu yanlıştan dönülmelidir” diyerek satışa itiraz edilmesi gerektiğini vurguladı.

MAKİNELER NEREDE?
MHP Grup Başkan Vekili Cengiz Dönmez, fabrikada bulunan makinelerin Somali’ye satılıp satılmadığını sordu. Dönmez, “Tesadüfen havaalanında karşılaştığım bir yetkili. Azim Cıvata’nın makinelerinin Somali’ye satıldığını ve oraya kurmak için gittiklerini söyledi. Bu doğru mudur? Satıldı ise geliri nerede?” diye sordu. Hüseyin Gürlesin “Afrika ülkelerinden birine satıldığını biliyorum. Satış’tan elde edilen gelir 7 milyon doların içinde yer alıyor” diye cevap verdi.

ARSADAN SONRA HİSSELER DE SATILACAK
Valilik tarafından teklif edilen ve İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantısında gündeme getirilen, ASTAŞ Hisselerinin satışı da görüşüldü. Komisyona havale edilen gündem maddesinde, İl Özel İdaresi’nin ASTAŞ Azim Cıvata A.Ş’nde yüzde 26,45 oranında hissesinin satılması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Hisselerin 2 milyon 503 bin 418 TL’ye Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşleri T.A.Ş tarafından satın alınmak istendiği de gündem maddesinde yer aldı. Komisyon hisse satışını ilerleyen günlerde görüşerek karara bağlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu