REKLAMI GEÇ

İtfaiye yılan avına çıktı. Son 20 günde 35 ayrı vakaya müdahale edildi

İtfaiye yılan avına çıktı. Son 20 günde 35 ayrı vakaya müdahale edildi

Yılanlar Denizli’yi istila etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri son 20 günde 35 ayrı vakaya müdahale etti, aralarında zehirli engerek de olan yılanlar zarar verilmeden doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Kent merkezindeki yılan popülasyonundaki artışın nedeni ise sel suları.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2017 Pazartesi, 14:02

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Geçen ay Denizli kent merkezinde bölgesel aşırı yağışlar etkili oldu. Bazı yağışlar nedeniyle dere ve çaylar taştı, sele dönüştü. Ormanlık ve dağlık alanlarda oluşan seller daha önceden yuvalarından çıkan yılanlar kent merkezine kadar sürüklendi.

Sele kapılıp, sürüklenen yılanlar kent merkezinde evlerde, bahçelerde, otomobillerin kaputlarının içinde, hatta işyerlerinin duvarlarında bile ortaya çıkmaya başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na son 20 günde 35 yılan ihbarı yapıldı. Yılanların bulunduğu olay yerlerine giden itfaiye ekipleri, evlerin içine, otomobillerin kaputlarının altına, hatta işyerlerinin duvarlarına kadar giren yılanları özel aparatlarla alıp, yeniden doğaya bıraktı.

Bulunan yılanların içinde 2 metreye kadar ulaşan, zehirli olanların da bulunduğu, engerek, kaya yılanı, bozyörük gibi türlerinde bulunup doğaya bırakıldığı belirtildi.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, yılan gören vatandaşların hemen ihbarda bulunmalarını istenirken, bazı yılanların zehirli olabilecekleri, bunlara dokunulmaması, itfaiyeden yardım istenmesi gerektiği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Temmuz 2025 Pazartesi 25 41Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 26 41Sıcak
9 Temmuz 2025 Çarşamba 26 42Sıcak
10 Temmuz 2025 Perşembe 26 41Sıcak
11 Temmuz 2025 Cuma 24 40Sıcak