REKLAMI GEÇ

Denizli iyi tarım uygulamasında yüzde 6800 artış sağladı

Denizli iyi tarım uygulamasında yüzde 6800 artış sağladı

Denizli, “İyi Tarım Uygulamaları”nda üretici bazında elde ettiği yüzde 6800 artışla Türkiye genelinde ilk sırada yer alıyor. İyi tarımda gelinen aşama düzenlenen çalıştayla masaya yatırıldı. Uygulama kapsamında üreticilere 7 milyon 869 bin lira hibe desteği ödemesi yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2016 Çarşamba, 09:41

İnsan sağlığı, hayvan refahı, çevre, toprak ve su kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı, temiz ve güvenilir gıda sloganlarıyla düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları” Karahayıt’ta düzenlenen çalıştayla masaya yatırıldı.

denizli-valiligi-iyi-tarim-turkiye-birincisi-1

İyi Tarım Uygulamaları Çalıştayı’na Vali Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile 30 İlin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinden gelen görevliler katıldı.

Çalıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya’nın iyi tarım uygulamaları hakkında verdiği bilgilerle başladı.

Katılımcılara seslenen Vali Ahmet Altıparmak, iyi tarım uygulamalarının önemine değindi. Vali Ahmet Altıparmak, “İyi tarım uygulamaları, sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan verimli ve karlı, insan sağlığını koruyan, hayvan refahı ile çevreye önem veren, üretimi sürdürülebilir hale getirmek için uygulanması gereken işlemleri kapsayan bir üretim yönetim sistemidir. Topluma bu bilinci yerleştirirsek ve gerçekten vicdani sorumluluğu hatırlatarak bunu yürütürsek inanıyorum ki; iyi tarım uygulamaları, sadece para kazanmak için değil, gelecek nesillere olan sorumluluk da yerine getirilmiş olur. Farklı İllerden geldiniz, farklı uygulamalarınız var. Sizler tarım konusunda hepimizden daha fazla bu işin içerisindesiniz. Daha bilgilisiniz ve daha fazla vicdani sorumluluğa sahip insanlarsınız. Dolayısıyla bizim bu konunun üzerine daha özverili ve sorumluluk duygusuyla düşmemiz ve sağlıklı gıdaları raflara, sofralara taşımamız lazım. Nasıl ‘benim evladım’ diyorsak nasıl ‘benim ailem, annem ve babam’ diyorsak ‘benim toplumum, benim insanım, benim vatanım’ dememiz lazım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çalıştay’da 3 grup halinde görüşülecek konulara geçildi. Birinci grupta iyi tarım uygulamalarında bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve boş ambalaj atıklarının bertarafı, ikinci grupta iyi tarım uygulamaları esaslarına göre üretilen sertifikalı ürünlerin pazarlanması ve üçüncü grupta ise iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin uygunluk kriterlerini yerine getirmesinde danışmanların sistemdeki yeri konuları görüşüldü.

İyi Tarım Uygulamaları konusunda Denizli, son 4-5 yıllık süreçte gösterdiği performansla yüzde 6800 artışla üretici bazında birinci, alan bazında da üçüncü sırada yer alıyor. 2016 yılında İyi tarım uygulamaları 16 ilçede, 2 bin 861 işletmede, 131.764 dekar alanda yapıldı. Bu üreticilere toplam 7.869.171 TL Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca destekleme ödemesi yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu