REKLAMI GEÇ

Denizli Lisesi’nin ışığı söndürülüyor

Denizli Lisesi’nin ışığı söndürülüyor

Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Panayır, belediyeye devrinin Denizli Lisesi’ne ihanet olduğunu savundu. Denizli Lisesi’nin ışığının söndürülmek istendiğini ifade eden Panayır, “Bu köklü eğitim kurumu tarihi ile birlikte yok ediliyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2013 Cumartesi, 10:19

Denizli Belediye Meclisi geçtiğimiz günlerde, Denizli Lisesi’nin Belediyeye devri konusunda bir karar aldı. Bu konuyla ilgili olarak Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma ve Yaşatma Derneği, bir basın toplantısı düzenleyerek tepkisini ortaya koydu. Eğitim Editörümüz Cemal Ataman Dernek Başkanı Hasan Panayır ile bir söyleşi yaptı. İtiraz gerekçelerinin ayrıntılarını dinledi.

Cemal Ataman: Derneğiniz ne zaman kuruldu? Kurucularınız ve şimdiki yönetiminiz kimlerden oluştu?

Hasan Panayır: Derneğimiz 2011 yılında kuruldu. Kurucu yönetim kurulumuz Bilge Öncel Başkanlığında, Burhan Ceylan, Hasan Panayır, Köksal Köseler, Mehmet Ünal, Şükran Haznedar ve Mehmet Ali Bayraktar ‘dan oluştu. Şimdiki yönetimde Başkan Hasan Panayır, Başkan Yardımcısı Füsun Acar, Sekreter Üye Ferhat Kuvvetoğlu, Sayman Üye Volkan Cesur Üye Neriman Irmak Ersoydan oluşuyor.

ic-1

Cemal Ataman: Derneğinizin kuruluş amaçlarını açıklar mısınız?

Hasan Panayır: Bizler mezunlarımızı bir araya getirerek kaynaşma ve dayanışmayı artırmak, okul yönetimi ve Okul Aile Birliği ile işbirliği yaparak okulda eğitim ve öğretim düzeyini yükseltmek amacı ile etkinlikler düzenlemek, Denizli Lisesi’nde okuyan veya bu okuldan mezun başarılı yüksek öğretim öğrencilerine maddi ve manevi destekte bulunmak, okulun mevcut binalarında eğitimin sürekliliğini sağlamak amacı ile bakım ve onarımına katkıda bulunmaya yönelik olarak kurduk derneğimizi.

Cemal Ataman: Tehlike sezilince mi kuruldu derneğiniz?

Hasan Panayır: Evet öyle sayılabilir. Önce bir takım duyumlar aldık. 17 Eylül 2012’de Ömer Dinçer bakanken ilk protokol Orhan Abalıoğlu ile Denizli Belediyesi’ne devrolacağı, Orhan Abalıoğlu’nun dört bina yaptıracağı, dört oğlunun adının verileceği belirlenmiş. Şimdiki yerin dışında bir kampus yeri belirlenmiş. Halbuki uzmanlar lise düzeyinde kampus kurulmasının yanlış olduğunu söylüyorlar. Ayrı okulların öğrencileri bir bahçede mutlaka çatışırlar. Spor karşılaşmalarındaki rekabet ve diğer nedenler çatışmaya neden olabilir. Ortak kütüphane, ortak yemekhane, ortak bahçe mutlaka sorunlar yaratır. Şu anda okul şehrin merkezinde. 1400 civarında öğrenciyi servisle taşımaya kalktığınızda 120 servis aracı gerekir.

ic-2

Cemal Ataman: Yani şimdi diyorsunuz ki “Denizli Lisesi’ni başka yere taşıyacaklar.”

Hasan Panayır: Adıyla beraber yok ediliyor. Yeni bir liseye Denizli Lisesi öğrencileri taşınıyor. Dört ayrı bina yapılıp Orhan Abalıoğlu’nun dört çocuğunun adı verilecek.

Cemal Ataman: Caddenin adı da değişir o zaman değil mi?

Hasan Panayır: Belediye Caddesi olur. Ama insanlar yine ”Lise Caddesi “ der.

Cemal Ataman: Bu kararda ısrar edilirse ki edileceği belli, dernek olarak ne yaparsınız o zaman?

Hasan Panayır: Biz bir panel düzenleriz. İnsanları bu konuda aydınlatırız. O tartışma ortamında çıkan kararı uygularız. Başlangıç olarak basın toplantısı ile Denizli halkına duyurduk. Panelde çoğunluğun kararı ne olursa onu organize ederiz. Denizli halkı “Böyle iyi” derse biz de bu durumu kabul ederiz.

Cemal Ataman: Basın toplantısında hiçbir siyasi yoktu.

Hasan Panayır: Biz çağırmadık kimseyi. Bu olay şu veya bu partinin değil bütün Denizli’nin olayı. Ancak görüyoruz ki kenti yönetmeye aday birçok siyasetçiden ses yok. Yerel seçim öncesi adayların sessiz kalması çok anlamlı. Demokratik bir ülkede böyle bir tavır skandaldır tam anlamıyla.

ic-3

Cemal Ataman: Peki bu protokollerden kamuoyunun haberi olmuyor mu?

Hasan Panayır: Saklanıyor halktan. Bilgi alma hakkımız engelleniyor. Valilik makamı dilekçe almıyor.

Cemal Ataman: Peki vekillerle görüştünüz mü?

Hasan Panayır: Bize randevu vermedi milletin vekili. Nihat Bey “hizmetkar” sözcüğünü çok sever ve kullanır. Ama bize randevu vermedi.

Cemal Ataman: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Hasan Panayır: Bu karar Denizli Lisesi için ihanettir. Denizli Lisesi’nin ışığını söndüremeyecekler. Biz Tarihi Denizli Lisesi’nin Büyük şehir Belediye Binasına dönüşmesine “Hayır!” diyoruz.

Yorumlar

kenan   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 21:14

cihan beyin yorumlarını büyük bir hayretle okudum!!şok olgum!Caddenin adı bile lise caddesi olan ve Denizli için,sanki rıdvan kanat(habamam sınıfı)lisesi gibi görünen bir okulun olduğu bir eğitim yuvasına dönüştürülse iyi olur denilen yerlerin arasında,cafe,restaurant gibi yerlerde var,sözün bittiği yer!!

Veli Özcan   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 19:29

Durmak yok yola devam !!! Kent belleğini oluşturan ne kadar tarihi bina varsa hepsini yıkalım. Zaten bir çoğu yerle bir oldu ya da amaçları dışında kullanılıyor.
Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi yıkıldı,Erkek Meslek Lisesi yıkıldı. Taş binaları yıkmak için fırsat kollanıyor.Sırada Denizli Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi var. Bu okullardan mezun olanlar çocuklarına ya da torunlarına okudukları okulları gösteremeyecekler.Ancak resimlerle avunacağız. Okumayanlar Ziya Tıkıroğlu’nun yazısını lütfen okusun.

Cihan   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 14:19

Tarihi bina müze,cafe,restaurant ve diğer alan yeşil alan -park olarak değerlendirilebilir.Stadyum alanıyla bir bütün olarak değerlendirilip Yeni Stadyum planlanabilir.Yeraltı otoparkıyla bölgenin otopark ihtiyacı ve stadyumdaki aktiviteler için otopark sorunu ortadan kaldırılmış olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2025 Salı 14 28Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 17 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 19 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 19 35Sıcak
24 Mayıs 2025 Cumartesi 20 35Sıcak