REKLAMI GEÇ

Denizli Milli Mücadele’nin 93’üncü yılını kutladı

Denizli Milli Mücadele’nin 93’üncü yılını kutladı

Milli Mücadele’nin 93’üncü yılı Denizli’de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında yürüyüş yapıldı. Halk oyunları ve mehteran gösterileri kutlamalara renk kattı.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2012 Çarşamba, 11:27

Kutlamalarda Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar Kayalık Camisi önünden Bayramyeri’ne kadar yürüdü. Burada halk oyunları ekibi ve Mehteran Takımı gösteri yaptı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, düşman kuvvetlerinin İzmir’i işgal ettiği 15 Mayıs 1919’da, Denizli’den Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin fetvasıyla milli mücadelenin başlatıldığını söyledi. Zolan, 800 yıl boyunca Denizli’ye düşman postalının basmadığını ancak Yunan ordusunun İzmir’e girdiği gün yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de milli mücadelenin başlatıldığını belirterek, “Denizli halkı, ulusal onuru için direnen, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan, yurt sevgisini canından üstün tutan, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı Kurtuluş Destanı’na dönemin Denizli Müftüsü olan Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde İzmir’in işgalinden sadece dört saat sonra katıldı. Çocuklarımıza vatanın değerini bilsinler, atalarını tanısınlar diye her yıl Milli Mücadele Günü kutluyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir ise Denizli’nin vatanseverliğinin her zaman ön plana çıktığını belirtti. Demir “Geçmişte yapılan milli mücadele artık yerini ekonomik mücadeleye bıraktı. Bu konuda Denizlililer ile birlikte çalışarak üzerimize düşen görevi yapacağız” diye konuştu.

Denizli’deki Milli Mücadele Günü etkinliklerine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Milli Mücadele Günü Denizli’de 7 yıldır kutlanıyor

Yorumlar

Rıza Şeffaf   -  Bağlantı 16 Mayıs 2012, 14:34

çok güzel haber transa geçirdi beni

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu