REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: “Sığınmacı değil, misafirimizsiniz”

Vali Altıparmak: “Sığınmacı değil, misafirimizsiniz”

Denizli’de yaşayan Suriyeliler ile Ahıska Türkleri ve Türkmenler Valilik tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Vali Ahmet Altıparmak, “Sığınmacı değil misafirsiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2017 Cuma, 09:30

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)
Vali Ahmet Altıparmak, Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğinde kentte bulunan Suriyeli, Ahıska Türkü ve Türkmenlerle birlikte orucunu açtı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Altıparmak, “Şehrimizde sizleri görmekten büyük memnuniyet duyduğumuzu tüm Denizlililer adına ifade etmek isterim. Biz, sizi Suriye’den savaştan kaçmış gelmiş, sığınmış insan olarak görmüyoruz. Nasıl zamanında ensar, muhaciri kabul ettiyse, bugünde sizler tüm milletimizin misafirlerisiniz. İnşallah bu ve bundan sonraki hayatınızda güven içerisinde huzur içerisinde yaşarsınız” dedi.

“SIĞINMACI VE GÖÇMENLERİN SIKINTILARINA REHBERLİK EDECEKSİNİZ”
İftar programının düzenlenmesindeki amacın, şehir yöneticileri ile göçmen vatandaşları tanıştırmak olduğunu ve Denizli’de Suriye Dayanışma Derneği’ni kurdurduklarını belirten Vali Altıparmak, bu dayanışma derneklerinin toplumsal entegrasyona büyük katkı sağladığını söyledi.

Suriyelilerin zaman zaman sıkıntı yaşadığını da belirten Altıparmak, “Yaşanan sıkıntıları biz bilmiyoruz, görmüyoruz, duymuyoruz ama aklımıza hayalimize gelmeyecek sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bazen duyuyorum, ciddi sıkıntıları var, hastaneye gidemiyor, sağlık ocağına gidemiyor veya devlet makamlarına gitmekten çekinebiliyorlar. Siz toplumun önde gelenlerisiniz. Hem Ahıska Türkleri’nin hem Türkmen kardeşlerimizin hem Suriyeli kardeşlerimizin kanaat önderlerisiniz. Biz ne yapabiliriz demeyeceksiniz. Özellikle onların sıkıntılarına siz rehberlik edeceksiniz. Onların hal ve düşüncelerine siz rehberlik edeceksiniz” diye konuştu.

“BURADAKİ KARDEŞLERİMİZ YAŞADIĞIMIZ ACILARI AZALTTI”
Denizli Suriyeliler Derneği Başkanı Mohammed Ali Al Yasıno, kentte 10 bin Suriyeli’nin yaşadığını belirterek, “Derneğimiz, Vali Ahmet Altıparmak öncülüğünde iki ay önce kuruldu. Kuruluş amacı, kentte yaşayan Suriyelilerin sıkıntısı olduğunda onlara çözüm aramak ve yeni gelen ailelere destek olmak. İki toplumun kaynaşması ve sıkıntıları aşmak amaçlandı. Burası da bizim ikinci vatanımız ama yeniden bir gün kendi vatanımıza dönmeyi umut ediyoruz” dedi.

“TÜRK HALKINI YENİ SURİYE’DE MİSAFİR ETMEK İSTİYORUZ”
Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi olan Halep Türkmeni Hamza Mustafa ise, Suriye’deki savaşın sona ermesinin ve barış ortamının sağlanmasının ardından oluşacak yeni Suriye’de Türk halkını tüm misafirperverlikleriyle ağırlamak istediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu