REKLAMI GEÇ

Oda ve dernekler gazeteciyi gazetecilere şikayet etti

Oda ve dernekler gazeteciyi gazetecilere şikayet etti

Yerel bir gazete tarafından oda ve dernek başkanlarıyla yapılan röportajlarda yer verilen ifadeler tepkilere neden oldu. Söylemediklerinin yazıldığını öne süren 6 oda ve dernek başkanı Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi, röportajları yapan gazeteci ile yayınlayan gazeteyi gazetecilere şikayet etti. Başkanların ortak görüşü, “Söylemediğimiz sözleri yazarak, bizim üzerimizden Büyükşehir’i vuruyorlar” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2017 Perşembe, 13:16

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalan, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Mehmet Sarıoğlu, Denizli İşitme Engeliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Burhan Armutçu, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen ve Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy katıldı.

SÖYLEDİKLERİMİZİ DEĞİL, SÖYLEMEDİKLERİMİZİ YAZDILAR
Oda ve Dernek Başkanları adına ortak açıklamayı Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen yaptı. Yaklaşık 10 gündür 6 dernek ve oda başkanı ile bir gazete tarafından röportajlar yapıldığını belirten Tüzen, “Toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerini anlatmak için yöneltilen sorulara masumane cevaplar verildi. Ancak, röportajlar yayınlandığında hepimiz şok olduk. Muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni zan altında bırakacak, söylemediğimiz gerçek dışı ve düşmanca beyanlara dayalı bir röportaj gördük” dedi.

Oda ve dernek başkanlarının verdikleri röportajlarda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan desteklerini esirgemediğinin söylenmesine rağmen, gerçek dışı ifadelere yer verilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü anlatan Tüzen, “Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak, planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Başkan Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler herkes tarafından takdirle karşılanırken, yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Yapılan ortak basın açıklamasının ardından diğer oda ve dernek başkanları da verdikleri röportajlar ve yanlış beyanlara ilişkin açıklamalar yaptı.

Oda ve dernek başkanları, gazetede kendilerine muhatap bulamadıklarını, bu nedenle de adli yollara başvuracaklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu