REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak piknikçileri uyardı, havai fişek atılması ve dilek feneri uçurulması yasaklandı

Vali Altıparmak piknikçileri uyardı, havai fişek atılması ve dilek feneri uçurulması yasaklandı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında toplandı. Altıparmak, piknik yapan vatandaşları uyararak, belirlenen piknik alanlarında ateş yakılmasını ve piknik sonrası mutlaka yakılan ateşlerin söndürülmesini istedi. Toplantıda ormanlar için risk oluşturan havai fişek atılması ve dilek feneri uçurulması yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2017 Perşembe, 17:42

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Karahasanlı Orman Fidanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Ahmet Altıparmak, vatandaşları belirlenen piknik alanlarının dışında piknik ateşi yakmamaları konusunda uyardı. Yakılan ateşlerin genellikle söndürülmeden bırakıldığını vurgulayan Vali Altıparmak, çevre kirliliğinin yaşanmaması için de vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda Komisyon üyesi kurum yöneticilerinin görüşleri alındı. Ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli’nin, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunduğu uzmanlar tarafından vurgulandı. Orman yangını sezonunda yapılması gereken çalışmalar da tartışıldı.

Yağışların az olması nedeniyle orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiğinin de ifade edildiği toplantıda, bu dönemde ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek ve kontrolsüz şekilde havaya bırakılarak yere düştüğünde yangın çıkarma riski bulunan dilek feneri ile buna benzer nesnelerin kullanımının yasaklanmasına karar verildi.

1 Haziran’dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, toplantının ardından fidanlığı gezerek yetkililerden yetiştirilen fidanlar ve yapılan diğer çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu