REKLAMI GEÇ

Otomobilin çarptığı köpek öldü, veteriner gözyaşı döktü

Otomobilin çarptığı köpek öldü, veteriner gözyaşı döktü

Denizli’de bir otomobilin çarptığı köpeği kurtarmak için hasta yatağından kalkıp kliniğe giden veteriner hekim Hasan Kılınç, gece saat 02.00’den 05.00’e kadar köpeği yaşatmak için mücadele etti. İki saat ameliyatta kalan ağır yaralı köpek, sabaha karşı öldü, veteriner gözyaşlarına boğuldu, “Yaşatamadım, çok üzgünüm” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 11:30

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde görevli Hasan Kılınç, ağır gribal enfeksiyon nedeniyle evinde yatıyordu. Akşam saatlerinde ilaçlarını alıp uyurken, gece saat 01.30 sıralarında telefonu çaldı. Kendisini arayan bir vatandaş, “Bir köpeği otomobil çarptı, durumu ağır” dedi.

Ağır gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen bir an olsun tereddüt etmeyen Hasan Kılınç, hemen yatağından kalkıp, otomobiliyle kliniğe gitti ve yaralı köpeği acil ameliyata aldı. 4 aylık olan Arjantin Dogo cinsi köpek, saat 02.00’den 05.00’e kadar yaşatılmaya çalışıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YAŞATMAK İÇİN ÇABALADIM OLMADI
Köpeğin ölümünden sonra gözyaşlarını tutamayan Veteriner Hekim Hasan Kılınç, “Arjantin Dogo cinsi 4 aylık köpeğe otomobil çarpmış. Sahipli olan köpek, üç gün önce kaybolmuş. Köpeği yaralı halde bulan iki duyarlı vatandaş, özel klinikleri aramış, açtıramamış. Sonra telefonla bana ulaştılar. Hemen kliniğe gittim. Köpek getirildiğinde durumu çok ağırdı. İç kanaması vardı, kan kustu. Arka ayakları ise felçliydi. Ameliyata aldım, kanamayı durdurdum. Ancak, saat 05.00 sıralarında köpeği kaybettik. Eğer yaşasaydı, arka ayaklarını kesmek zorunda kalacaktık. Ölümüne çok üzüldüm, gözyaşı döktüm. Yaşatmak için çok mücadele ettim ama olmadı” dedi.

Hasan Kılınç, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne otomobillerin çarptığı çok sayıda yaralı köpeğin getirildiğini belirterek, “Lütfen sürücülerimiz dikkatli olsun, canlar yanmasın. Eğer bu tür kazalar olursa, hiç tereddüt etmeden kliniğimize getirsinler. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde ücretsiz hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu