REKLAMI GEÇ

Protokolden kurban bayramı mesajları

Protokolden kurban bayramı mesajları

Denizli’nin protokol mensupları kurban bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarla Denizli halkının bayramını kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2020 Cuma, 11:04

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan mesajlar şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Bayramlar, bizi biz yapan, geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdendir. Milli ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmamızı sağlayarak birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sunan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı bu güzel günlerde muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz.
Bayram günlerinde, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, bayramı bayram yapan en önemli değerlerdendir. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize ve aziz milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle, değerli Denizlili vatandaşlarımızın bayramını en kalbi duygularla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ
“Nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, binlerce yıllık şanlı tarihimiz ile birlikte ayakta kalmaya, milletimiz ile birlikte güçlü olmaya, ecdadımızın mirasını gelecek kuşaklara başarıyla taşımaya kararlıyız. Millet olarak sevinçlerimizi paylaşacağız, hüzünlerimizi ise birlikte hafifleteceğiz.

“Dün olduğu gibi bugün de özellikle dünyanın küresel salgınla mücadele ettiği Türkiye’nin de ulusal bir gayret içinde olduğu bu zorlu süreçte de Türk Milleti’nin yegâne gücü birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Ülke olarak birçok zorluklar yaşadık, tuzaklara maruz kaldık, darbe girişimleri ve saldırılarla karşı karşıya bırakıldık, ancak bunların hepsini milletimizin vatanperver bakışı, erdemli duruşu, bir ve beraber oluşu ile yerle yeksan ettik. Yeri geldi ekonomimize savaş açtılar, ezanımıza bayrağımıza devletimize ve bekamıza yönelik her fırsatta saldırmanın yolunu aradılar. Ancak Türkiye’yi dize getiremediler, esir alamadılar, başaramadılar. Kahraman Türk Milleti hiçbir ihanet çetesine, onların hilelerine, tuzaklara ve desiselere pirim vermeyerek, boyun eğmeyerek tüm bunların üstesinden gelmeyi başardı.

Rahmet ve bereketin nişanesi olan Kurban Bayramı vesilesiyle yollara çıkanların dikkatli olmalarını, belirlenen kurallara riayet etmelerini özellikle istirham ediyorum. Bununla birlikte virüs salgınına karşı daha dikkatli olmamızın önemini, maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kurban Bayramı’nı özüne uygun yaşamak ve çevremizdekilerin de yaşamasına vesile olmak en büyük temennimiz. Gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize aydınlık saçması dileğiyle, herkesin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sağlık, huzur ve esenlik dolu nice güzel bayramlara kavuşmayı diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa güzellikler getirsin, tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram diliyorum.
Bayramlarımız, millet olma bilincinin en üst seviyede yaşandığı mübarek günlerdir. Bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu değerli ve kutsal günlerimizi, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bu manevi günlerde, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini ve gazilerimizi unutmamalı, küçükler sevindirilip, büyüklerin hayır duaları alınmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit aileleri olmak üzere tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa güzellikler getirsin, tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram diliyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Mukaddes Kurban Bayramı; tüm İslam toplumlarında olduğu gibi bizim toplumumuzda da kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun canlı tutulduğu, Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine vesile olduğu, manevi duyguları güçlendirdiği ve ihtiyaç sahiplerinin bir kez daha hatırlandığı ulvi bir bayramdır. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün ön planda tutulduğu, dargınlıkların geride bırakıldığı ve birlik olma bilincinin bir kez daha hatırlandığı bir bayrama daha erişmenin huzuru, mutluluğu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Paylaşma ruhunun en güzel şekilde ortaya konulduğu mübarek Kurban Bayramımızı iyilik ve doğruluktan ayrılmayarak, elimizde var olanı ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak, kötülüklerden kendimizi uzak tutarak ve büyüklerimizi her zamankinden daha fazla hatırlayıp, saygı ve sevgimizi göstererek geçirmeliyiz.

Kurban Bayramının Ülkemize, Milletimize, farklı coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimize ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Tüm Pamukkale Üniversitesi ailesi adına, yapılan ibadetlerin hayırlı, kesilen kurbanların kabul olması dileklerimle, başta Milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Başta şehit aileleri olmak üzere milletimizin ve Pamukkaleli vatandaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.

Toplumumuzda bayramların önemine değinen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kurban demek paylaşmak demek. Kurban demek dinine, devletine ve milletine adanmış olmak demektir. Kurban ibadeti, bizleri bir taraftan Allah’a yakınlaşmayı, bir taraftan da toplumumuzda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine vesile olmaktadır. Böyle anlamlı, kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Biz Türk Milleti olarak birlikte çok güçlüyüz. Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimiz ve Pamukkaleli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.

Bayramlarda eş, dost akraba ziyaretleri çok yoğun geçiyor. Ama hepimizin de bildiği gibi aylardır dünyayı kasıp kavuran bir salgınla mücadele ediyoruz. Salgının etkilerini minimize etmek için Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da kurallara uyalım ve salgına karşı kendimizi muhafaza edelim.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Toplumsal hayatımızda önemli bir yeri olan bayramlarda yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin pekiştiğini, paylaşmanın, zenginlikleri bölüşmenin gerekliliğini görüyoruz. Bu anlamlı ve özel günlerde kırgınlıklara, dargınlıklara ve tartışmalara son vererek sevgi ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Sevginin, mutluluğun, huzurun paylaştıkça çoğaldığını, paylaştıkça anlam kazandığını unutmamalıyız.

Merkezefendi Belediyesi olarak her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da hemşerilerimizin daha rahat, huzurlu, sağlıklı geçirmesini ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için hazırlıklarımızı tamamladık, planlarımızı oluşturduk. Bu duygu ve düşünceler ile Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban Bayramı’nın sağlık, barış, adalet, kardeşlik ve huzur getirmesini, içinde bulunduğumuz zor zamanları, tedbirlere dikkat ederek geride bırakmayı ve gelecek bayramları sevdiklerimizle, hep birlikte sağlık içinde geçirmeyi temenni ediyorum.”

ALİ ATLI (BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI)
“Bayramlar; toplumsal dayanışmanın yaşandığı, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip özel günlerdir.

Özellikle son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu atmosfer ulusal dayanışma bilincimizi çok daha önemli hale getirmektedir. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde, bu bayramda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatır ve toplu bayramlaşmalarımızın yapılmamasını rica ediyorum. Bu zor günlerin geçeceği inancı ile hep birlikte kurallara uymalı ve birlikteliğimizin mesafelerin ötesinde olduğunu göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutlarken, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Koronavirüsü nedeniyle bu bayramı da buruk kutluyoruz. Maskeli ve sosyal mesafe kurallarının uyulduğu bir bayram geçireceğiz. Ancak bu tedbirleri almazsak önümüzdeki diğer bayramlarda da aynı sıkıntı devam eder. Bu yüzden sabredeceğiz.

Kurban bayramının başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Buldanlı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum.”

MAHMUT OĞUZ (DENİZLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
Bayramlar, toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği çok özel günlerdir.

Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. İnsanlarımızı ortak düşünce ve değerlerde buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen bireysel sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasın vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşımak dileğiyle;

Kurban Bayramının tüm eğitim camiamızın ,öğrecilerimizin aileleriyle birlikte, milletimize ve ülkemize iyilikler getirmesini, bu müstesna günlerin sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olacağı inancıyla, her günün bayram sevinci, huzur ve mutluluğu ile dolu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
Hz. İsmail’in teslimiyetini, Hz. İbrahim’in ise sadakatinin sembolü olan Kurban Bayramının İslam âlemine huzur getirmesini temenni ederek, şunları söyledi, “Bayramlar insanların birbirlerine yakınlaştığı, küslerin barıştığı önemli günlerdir. Bu bakımdan Yüce Allah’a bizi bu bayrama eriştirdiği için sonsuz şükürler ediyoruz. Bu bayramın, herkes için sağlıklı, huzurlu, güzel bir bayram olmasını temenni ederim. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Covid-19 salgını sebebiyle bu bayramda ziyaretlerimizi sosyal mesafeye uygun yapmak zorundayız fakat bu durum karşılıklı gönül köprüleri kurmamıza asla engel değil. Bayram sevincini en güzel yaşayanlar şüphesiz gönül kazanan, yardımlaşan, mutluluklara vesile olan ve kardeşçe gönül köprüleri inşa edenlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam Âlemine, ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Bayramlar toplumun birleştiricisi olan, saygı ve hoşgörünün pekiştiği ve iyilik yapmanın önemini daha fazla anladığımız günlerdir. Bir yandan bayram coşkusu yaşarken diğer yandan Koronavirüs dolayısıyla Pandemi nedeniyle yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde sağlığımızı göz ardı etmemeliyiz. Çok dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Dini vazifelerimizi, eş, dost ve akraba ziyaretlerimizi yerine getirirken daima kendimizi ve sevdiklerimizi de düşünmeliyiz. Bu şuurla bu ve bundan sonraki her günümüz bizlere bayram olsun. Bu kutsal günün başta Türkiye olmak üzere tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Hemşehrilerimin, Milletimizin bayramını içtenlikle kutluyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Paylaşma kültürümüzün en yoğun şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Bayramlarımız sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı özel günlerdir.

Milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklarımıza taşıyarak sonsuza kadar yaşatılmasını sağlama adına büyük önem taşıyan bu anlamlı bayramın huzur içerisinde yaşanması en büyük temennimdir.

Aile büyüklerimiz başta olmak üzere çevremizdeki kimsesizler bayramlaşmak, bu özel günlerde onları bir kez daha hatırlamak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hepimizin görevidir.

Bu yıl ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle Kurban Bayramı’nı da buruk yaşayacağız. Salgını en az hasarla atlamak için yapılan tüm uyarılara kararlılıkla uymak zorundayız.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Milletimiz olmak üzere tüm İslam Coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bu önemli günlerin huzur ve refaha vesile olması temennisiyle nice bayramlara kavuşmayı yüce Rabbim’den diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu