REKLAMI GEÇ

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NÜN KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NÜN KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Denizli’nin protokol mensupları kurban bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında birlik ve beraberliğin önemine değinerek vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2019 Pazar, 11:36

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği Kurban Bayramı’nı sizlerle birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyim.
Bir yandan Kurban Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da 08 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Bu mesajın özü, sevgi ve paylaşmaktır.
Bayramlar; gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz. Unutmayalım ki, bayramlar paylaştıkça anlam kazanır.
Bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması gibi hassasiyetlere dikkat edilmesini de hassaten rica ediyorum.

Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
Millet olarak asırlardır dimdik ayakta olmamızın yegâne sebebi kardeşlik hukukumuzun, dostluğumuzun güçlü varlığı, birlik ve beraberlik anlayışımızın zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Bu anlamda Kurban Bayramı paylaşmanın, kısacası sevgiyi, ekmeği, huzuru, her güzel anı bölüşmenin vakti olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, ailelerin dostların bir araya geldiği, bu özel manevi atmosferin zirvede yaşandığı bir bayram yaşamak en büyük temennimizdir.

Müslümanların, inanç değerleri bakımından inandıkları temel beş şarttan biri olan, hac farizasını yerine getirmek ibadetler açısından, en makbul olanlardan bir tanesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren bütün Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını diliyorum. İbrahim’i bir samimiyet ve fedakârlık, İsmail’i bir teslimiyet, bayramın özüne uygun ruhuna hitap eden yürekli bir yaklaşımdır. Dileğimiz odur ki, böylesi müstesna günleri vesile kabul ederek, dünyanın birçok yerinde zülüm altında olan mazlum ve mağdur coğrafyalar da hayat mücadelesi veren, Müslümanlar ve mazlumlar için dua etmenin ehemmiyetini özellikle hatırlatmak isterim. Bu vesileyle bir kez daha hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sağlık, mutluluk, huzur dolu nice güzel bayramlar yaşayabilmeyi diliyorum.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ AV. CAHİT ÖZKAN
Bayramlar, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği zamanlardır. Kurban, Allah’a kardeşlerimize ve kardeşliğimize yakınlaşmadır. Birlik ve beraberlik içerisinde bizleri Kurban bayramına kavuşturan Rabbimize hamd ediyoruz. Yüce Rabbimiz merhameti, adaleti, paylaşmayı esas alan hamiyet sahibi milletimizi ve devletimizi daima payidar eylesin. Bu vesileyle, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Hac farizasını yerine getiren tüm kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Bayramlar, sevginin, vefanın, fedakarlığın ve merhamet duygularının pekiştiği özel günlerdir. Bayramlar gönülleri kazanma ibadetidir. Büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirilip ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşulduğu, küslerin barışıp kırgınlıkların sona erdiği ve hasretliklerin son bulduğu bir bayramı, maneviyatına yaraşır bir şekilde idrak önemlidir.

Bayramda dini görevimizi ifa etmek için keseceğimiz kurbanlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşmalıyız. Kurban Bayramı’nı birlik ve beraberlik içinde, yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile geçirmeli, akraba ve büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarını almayı ihmal etmemeliyiz. Bayram aynı zamanda gönülleri kazanma ibadetidir.

Bu duygularla başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum. Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa güzellikler getirsin. Hemşehrilerimizin sevdikleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ
Ülkemiz ve tüm İslam âlemi için yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerimizden olan Kurban Bayramı, aynı zamanda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın önemini anlayabileceğimiz günlerdendir. Bayramlarımız, bizlere kazandırdığı paylaşma ve yardımlaşma gibi manevi değerlerimizi yükseltmenin yanında, bu manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek adına kutsal bir vesiledir.
Toplumda birlik, dirlik, dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunun vücut bulduğu ortak değerlerimizin anımsandığı bu mübarek günlerin, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa sevgi, barış ve hoşgörünün hüküm süreceği günlerin müjdecisi olmasını dilerim.

Pamukkale Üniversitesi ailesi adına yapılan ibadetlerin hayırlı, kesilen kurbanların kabul olmasını dilerken başta milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, herkesin sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu nice bayramlar geçirmesini temenni ederim.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
Kurban Bayramı’nı hemşerilerimizle birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maneviyatın yüksek olduğu bayramlarda hem yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve beraberlik duyguları pekişir hem de sevdiklerimizle vakit geçirerek akrabalık bağlarını güçlendiririz. Kırgınlıklara, dargınlıklara ve tartışmalara son vererek, bu özel günleri huzur içinde geçirmeliyiz. Sosyal düşünce yapısı ile kimsesizleri, hasta ve yaşlıları da ziyaret ederek bayram sevincini onlarla birlikte yaşamalıyız. Sevgi, mutluluk paylaştıkça çoğalır, paylaştıkça anlam kazanır. Başka Merkezefendili hemşerilerim olmak üzere, tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu ve sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini temenni ediyor, nice bayramlara kavuşmalarını diliyorum.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
Bayramımız mübarek olsun. İnşallah bu kurban bayramı başta ilçemiz olmak üzere ülkemize İslam alemine, hatta bütün insanlığa hayırlara vesile olsun. Bu bayram akraba ilişkilerimizi komşuluk, hiç kimse yok mu diye bekleşen insanların gönüllerine muhabbet tohumları ekilsin. Kurban bayramı hac ibadetinin yapıldığı bayram. Kutsal topraklarda olan Müslümanların haclarını da kabul etsin. Bayram paylaşmaktır da gönlümüzü ve muhabbetimizi de paylaşalım. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Allah kurbanlarınızı kabul etsin. Bu bayram birlik ve beraberliğimizi de daim etsin.

BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI
Kurban Bayramı’nın gelmesinin heyecanı içerisindeyiz. Toplumumuza birlik beraberlik dayanışma ve yardımlaşmanın pekiştirildiği bayramlar bizleri bir arada tutan en önemli kültürel değerlerimizdendir. Akrabalık ilişkilerimizin güçlendiği, komşuluk ilişkilerimizin güçlendiği bayramlar bizlere kültürümüzden bir mirastır. Gelecek nesillere taşımamız gereken bu kültürü her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecan ile karşılıyoruz. Tüm Denizli halkının ve Babadağlı hemşerilerimin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve birlikte nice bayramlar geçirmesi dileğiyle, Kurban Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar, esenlikler dilerim.

BULDAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ŞEVİK
Bizleri birbirine yakınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir. Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır. Toplumumuzda önemli bir yeri olan bu mübarek günlerin bizlere hatırlattığı en önemli unsur; kavga, öfke ve nefret gibi duyguların bir kenara bırakılarak, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi gibi duygularının yaşanabilmesine vesile olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramını kutlar, ilçemize, ilimize, ülkemize, İslam alemine ve dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini, hayırlara vesile olmasını dilerim.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF GARİP
Bayramlar her birimizin Rabbimize ve bütün kardeşlerimizin birbirine yakınlaştığı, kucaklaştığı günleridir. Bayramlar, kalbi kırık bir insana ulaşmanın, gönül almanın, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmenin fırsatını bir kez daha bizlere sunar. Dargınlıkların, kırgınlıkların ortadan kaldırılması, kavga ve küslüklerin tamiri için bayramlar eşsiz maneviyatı olan günlerdir. Ülke olarak, bireyler olarak bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekir. Kurban Bayramı dayanışma ve yardımlaşmanın simgesidir. Kurban Bayramı barış ve kardeşliğin sevincidir. Her ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin ülkemize yönelik her türlü olumsuz tutumlar, oynanan oyunlar gerçekleşmeyecek, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bertaraf edilmeye devam edecektir. Bölgesinde ve dünyada gücünü, bilimde, teknolojide, sanayide önder konumunu Türkiye her daim koruyacak ve genişletecektir. Bu vesileyle eşsiz fedakârlıklarını bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.
Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin, Allah, ibadetlerini kabul etsin. Vatandaşların bayramını en içten duygularla bir kez daha kutluyor, Kurban Bayramının Denizli’ye, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış getirmesini diliyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
Bayramlarımız, millet olma sevincimizi doyasıya yaşadığımız müstesna günlerdir. İnsanımızın, her kesimden 7’den 70’e herkesle kucaklaştığı, mutluluğunu paylaştığı bayramlarımız, en yakınımızdan en uzaktaki tanıdığımıza kadar her kim varsa, bizim değerli bir parçamız olduğunu hatırlatan zamanlardır. İşte böyle anlarda, ulaşabildiğimiz herkesin sevincini paylaşmalı; elini tutmalı ya da sarılıp bayramını kutlamalıyız. Her ne kadar şu an her birinizin tek tek elini tutmak, hepinizin gözlerine bakmak ve sarılıp kucaklamak mümkün olmasa da, en kalbi muhabbetlerimle Kurban Bayramı’nızı kutluyor, başta aileniz olmak üzere yakınlarınız ve sevdiklerinizle her biri bayram havasında geçecek daha güzel günler görmenizi diliyorum.

SAADET PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI AHMET ERYILMAZ
Bu mübarek günlerin ülkemizin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum. Kurban Bayramının İslam ülkelerinde ve yeryüzünde akan kanın, yaşanan acıların ve zulümlerin son bulması için bir fırsat olmasını temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam dünyasının kurban bayramını tebrik ediyor hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_