REKLAMI GEÇ

Ünlü ebru sanatçısı gençlerle buluştu

Ünlü ebru sanatçısı gençlerle buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Geleneksel Türk El Sanatları Kulübü’nün davetlisi olarak Denizli’ye gelen ünlü ebru ve minyatür sanatçısı Suna Selma Koçal, gençlerle bir araya geldi. Koçal, düzenlediği ücretsiz geleneksel Türk el sanatları kursları ile Türk kültür mirasına sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2017 Çarşamba, 12:17

Ünlü ebru ve minyatür sanatçısı Suna Selma Koçal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Geleneksel Türk El Sanatları Kulübü’nün davetlisi olarak Denizli’ye geldi.

Genç Denizli Ofisinin bulunduğu tarihi Merzeci Un Fabrikası’nda kulüp üyeleri ile bir araya gelen Koçal’a Genç Denizli Geleneksel El Sanatları Eğitmeni Gülay Güden eşlik etti. İki günlük programda gençlere ebru sanatının tarihini ve yapılış tekniklerini anlatan Koçal, battal ebru, bülbül yuvası, gelgit ve taraklı ebruyu uygulamalı olarak gösterdi. Koçal, dalgalı ebru, İstanbul lalesi, akkase ebru ile murakka yapımını da yine uygulamalı olarak anlattı.

EBRU HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI
Gençlerin ebru sanatı hakkında merak ettikleri soruları yanıtlayan Koçal, ebru için boyaların iyi bir şekilde ezilmesi gerektiğini anlatarak, gençlerle birlikte farklı ebru çeşitlerini yaptı. Ebru sanatının en parlak zamanının Osmanlı döneminde yaşandığını ifade eden Koçal, düzenlediği ücretsiz geleneksel Türk el sanatları kursları ile Türk kültür mirasına sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu