REKLAMI GEÇ

Şenlik ve işaret fişekleri satışına yeni düzenleme

Şenlik ve işaret fişekleri satışına yeni düzenleme

Denizli Valiliği, “piroteknik” madde içeren şenlik ve işaret fişeklerinin satışı, taşınması ve muhafazasına yönelik yeni düzenleme getirdi. Bunların çocuklara satışı yasaklanırken, hükümlere aykırı olarak bu maddeleri elinde bulunduranların 30 gün içinde aldıkları yerlere iade etmeleri istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2017 Perşembe, 11:44

Denizli Valiliği’nin 20.01.2017 sayılı oluru ile piroteknik maddelerin muhafazası, satışı, taşınması ve kullanılmasına ilişkin işlemler yeniden düzenlendi. Buna göre, piroteknik maddeleri içeren ürünlerin 12 yaş altı çocuklara kesinlikle satılmasına yasak getirildi. 18 yaşından küçüklere de şenlik ve işaret fişeklerinin satılmaması yasaklandı.

Getirilen düzenlemeyle ilgili olarak Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Satılmasına ve bulundurulmasına izin verilenler dışında; izin belgesi bulunmayan bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiyeci, oyuncakçı, seyyar satış yapan tablacı, pazar ve panayır alanlarına açılan stantlarda oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler ile şenlik ve işaret fişeklerini bulunduranlar hakkında işlem uygulanacağı” belirtildi.

Açıklamada, hükümlere aykırı oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı madde ile şenlik ve işaret fişeklerini bulunduran işyerleri sahiplerinin bunları 30 gün içinde aldıkları yerlere iade etmeleri uyarısında da bulunuldu.

BELİRLENEN SAATLERE UYULACAK
Valilik oluru ile şenlik ve işaret fişeklerinin belirlenen saatler dışında kullanılamayacağı da ifade edilen açıklamada, “Resmi törenler ile daha önceden programlanmış ve geleneksel hale gelmiş festival, şölen ve bunun gibi etkinliklerde havai fişek ve benzeri kutlama materyalleri valilik makamından izin alınmak suretiyle kullanılabilecektir” denildi.

YASAL İŞLEM YAPILACAK
Yeni düzenlemeye aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya işyeri hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 170 ve 174. maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari yaptırım kararı uygulanacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu