REKLAMI GEÇ

Turizmciler EMITT ve katkılardan memnun

Turizmciler EMITT ve katkılardan memnun

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’nin dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’te başarıyla temsil edildiğini belirterek, önemli geri dönüşler aldıklarını söyledi. Şen, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de fuarda kendilerine önemli katkılarının olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2017 Pazartesi, 15:18

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, 21’inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarında turizmcilere verdiği destekten dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Denizli’nin dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’te başarıyla temsil edilmesinin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Şen, “Denizli Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla EMITT’te yer aldık. Başkan Osman Zolan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada bize destek verdiği gibi 11’inci holdeki iller bölümünde de çok güzel, Denizli’ye yakışır bir stant yaptılar” dedi.

ŞEN: “YILDA 2 MİLYON TURİST AĞIRLIYORUZ”
Denizli’nin turizm potansiyeline değinen Şen, “2 milyon yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz ama 5 milyon turist ağırlamamamız için hiçbir neden yok. Başkanımız da bunu çok iyi biliyor. Biz çıtayı daha da yukarılara taşımak daha iyi hizmet vermek daha fazla ülkeden misafir ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Teleferik hizmetinin Denizli için önemli bir kazanım olduğunu belirten Şen, “Şehirdeki vatandaşlarımızın ilgi gösterdiği gibi şehir dışından gelen yerli misafirlerimiz de mutlaka Bağbaşı Yaylası ve Teleferiği ziyaret ediyorlar. Bağbaşı Yaylası’nın yazı, kışı, ilk ve sonbaharı ayrı güzel. Biz oradan çok pozitif dönüşler alıyoruz” dedi.

“KAYAK MERKEZİ’NE CİDDİ ANLAMDA ZİYARETÇİ GELECEK”
Büyükşehir Belediyesi’nin Denizli’ye kazandırdığı kayak merkezine de dikkati çeken Şen, “Burada 2 teleski, 2 telesiyej, 3 kayak pisti var. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla öğrencilerimize ücretsiz kayak kursları veriliyor. Halkın çok büyük ilgisi var. Yakın coğrafyadan Muğla, İzmir, Manisa, Antalya, Isparta, Burdur gibi illerden de buraya ciddi anlamda ziyaretçinin geleceğini düşünüyoruz. İleriki dönemde orada konaklama tesisleri yapıldığı zaman Denizli, Pamukkale’nin ardından ikinci beyazına kavuşmuş olacak. Bunun da turizm anlamında Denizli’ye çok ciddi bir destek vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ZOLAN: “GÜZELLİKLERLE ANILDIK”
Fuarın çok verimli geçtiğini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin 12 ay boyunca turizm yapılabilen bir şehir olduğunu anlatma gayret içinde olduk. Denizli’ye gelen turistlerin nelerle karşılaşacağını, neleri tercih edeceğini, geleneksel ürünlerimizin de ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Burada tekstilimizi, özellikle geleneksel anlamdaki dokuma tekstilimizi anlattık, dokuma tezgahı oldukça ilgi çekti. Her ilçenin güzelliğini sunma gayreti içinde olduk. Şehir stantları içinde göze çarpan, emek verilmiş en düzenli stant bize aitti. Büyük bir alanı kaplayan standımız gelen ziyaretçilerimiz tarafından güzelliklerle anıldı” diye konuştu.

“HEM TURİZM SEKTÖRÜ HEM DENİZLİ KAZANACAK”
Ziyaretçilere iyi ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Başkan Zolan, “Herkesi Denizli’ye davet ettik. Bu güzellikleri sadece kendimize saklamak değil ülkemizdeki ve dünyadaki tüm insanlarla paylaşmak istedik. İnşallah burada hem turizm sektörü hem Denizlimiz kazanacak. Denizlimizin algısı ve bilinirliği anlamında başarılı bir fuar yaptık. Ben gayret gösteren arkadaşlarıma, katkı sağlayan ve ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Burada ses getirdik. Fuarın dikkat çeken şehir standı olduk. Herkesin görmeyi arzu ettiği gördüğü temas ettiği stant haline geldik. Ayrıca 21’inci EMITT Fuarı En Etkin Organizasyon Ödülü almanın da gururunu yaşadık. İnşallah Denizlimizin turizmine ve tanıtımına olan gayretlerimiz katkılarımız bundan sonra da en üst seviyede devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu