REKLAMI GEÇ

Ölen çocuklar için cenaze namazı kıldılar

Ölen çocuklar için cenaze namazı kıldılar

Denizli Ülkü Ocakları, Halep’te katledilenler ve geçtiğimiz gün Adana’nın Aladağ ilçesinde yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 14:38

Yeni Camii’de Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Ülkücüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Suriye’de yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek, “Suriye’de, diktatör rejim ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Rusya’nın ve İran’ında desteğini alan Esad rejimi, her gün yeni bir katliama imza atıyor. Muhaliflerin merkezlerinden ve Suriye Türkmenleri’nin kültürel başkenti olan Halep, bu katliamlara en fazla tanıklık eden yerleşim yerlerinin başında geliyor. Kuşatma sebebiyle; erzak, su ve sağlık sorunlarının had safhaya ulaşırken, insanlar kadın, çocuk, yaşlı demeksizin açlık ile imtihan edilmeye, Rus uçaklarının bombardımanı altında can vermeye terk ediliyor” dedi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişinin yanarak hayatını kaybetmelerinden derin üzüntü duyduklarını belirten Öncel, “Adana’daki yaşanan acı olay neticesinde, Zorunlu eğitim süresinin 12 yıl olduğu ülkemizde; çocuklarımızın tüm temel ihtiyaçlarının hele ki barınma ihtiyacının mutlaka devletimiz tarafından sağlanması gerekiyor. Böylelikle çocuklarımızı her türlü istismardan ve güvenlik zaafiyetlerinden koruyabilmek ve de milli bir şuurla yetiştirebilmek daha mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yangında ölen çocuklarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu