REKLAMI GEÇ

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

AK Parti Denizli Kadın Kolları ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2024 Cuma, 12:14

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen törende yaptığı konuşmada, Türk kadınının hayatın her alanında olduğunu belirterek, “Bir toplumun gelişmişliğini görmek istiyorsanız önce kadınlara bakmalısınız. Eğer kadınlar eğitim görmüşse, gelişmişse o ülke bence gelişmiş sayılır. Tarlada çiftçi, fabrikada işçi, doktor, avukat ve milletvekili olan kadınlarımız var. Her alanda kadınımız var. Artık Türk kadını her branşta çalışıyor, çalışmaya devam ediyor. Gelecek kuşaklarımız ve evlatlarımız için çalışıyoruz.”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günü. sayın Cumhurbaşkanımız’ın; ‘Kadınların bireysel özgürlüklerinden siyasi ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil, ‘hak mücadelesi’ olarak gördük’ sözleriyle de vurguladığı gibi, biz kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandık.” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne, temel insan haklarını göz önüne alarak kadınların, bilimden sanata, spordan siyasete, eğitimden kültüre hayatın tüm alanlarında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılmasına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini kaydeden Kabadayılar, şöyle davam etti:

“2004 yılında ilk defa Anayasamızın 10. maddesine ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir’ hükmünü ekledik.
2010 yılında Anayasada yaptığımız düzenleme ile kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirdik. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile birlikte kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık. 7 Haziran 2015 tarihinde kadınlar seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanmaya başladı. Eğitim en önemli fırsat eşitliği aracıdır. İş gücü piyasasına katılım, karar alma mekanizmalarına katılımın da anahtarıdır. Yasakların tarihe gömülmesi, 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandı. Kız öğrencilerin okullaşma oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne yüzde 13.5’ten yüzde 51’lere ulaştı. Kamuda kadın istihdamı yüzde 40’ı aştı. Kooperatifler Kanunu’nda, Gelir Vergisi Kanunu’nda kadınlar lehine yapılan düzenlemeler ve SGK teşvikleri ile kadının işgücüne katılma oranı yüzde 36 düzeyine ulaştı. 1935 yılında yüzde 4.1 olan parlamentodaki kadın oranı 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamadı. Bu oran 22 yıldır peyderpey artarak bugün yüzde 20’ye ulaştı.
22 yıldır, başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere kadına yönelik şiddetle mücadelede pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 18 32Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 18 30Çok Bulutlu