REKLAMI GEÇ

Denizli’de alternatif 19 Mayıs kutlaması

Denizli’de alternatif 19 Mayıs kutlaması

Denizli’de 25 oda ve derneğin oluşturduğu Demokrasi Platformu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının statlardan meydanlara alınması ve Reyhanlı patlamasının gerekçe gösterilerek iptal edilmesine tepki amacıyla Delikliçınar Meydanı’nda alternatif 19 Mayıs Bayramı kutlaması düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı kutlamada dev Türk bayrağı açıldı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Cevabı okundu.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2013 Pazar, 17:24

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
Reyhanlı patlamasının gerekçe gösterilerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının statlardan alınarak meydanlarda ve okullarda kutlanarak içinin boşaltıldığını ve Reyhanlı patlaması gerekçe gösterilerek bayram kutlamalarının iptal edilmesine tepki gösteren Denizli Demokrasi Platformu, alternatif bayram kutlaması düzenledi. Bugün sabah aynı meydanda yapılan kutlamalara katılmayan yaklaşık 200 kişilik grup Delikliçınar Meydanı’nda 19 Mayıs Bayramı’nı kutladı.

Dev Türk bayrağı açılan kutlamaya katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla Onuncu yıl Marşı eşliğinde bayram coşkusunu yaşadı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Baro Başkanı Müjdat İlhan, basın açıklaması yaptı. Reyhanlı saldırısının tüm Türk ulusunun yüreğini dağladığını söyleyen İlhan, “Saldırının olduğu akşam Reyhanlı’ya gitmek yerine düğününde arzı-ı endam edenler devlet televizyonları dahil yandaş medyada programlarının yayınına devam edenler, daha yaralı sayısı ve kimliği tespit edilmeden ABD’ye gitmeyi tercih edenler 8 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüm dediği ulusal kurtuluş mücadelemizin meşalesinin yakıldığı, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal etmişlerdir. Bu iptal kabul edilemez bir karardır” dedi.
19 Mayıs gibi tüm ulusal bayramların her türlü baskı ve engellemeye karşı durarak kutlanmaya devam edileceğini söyleyen İlhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ten, ulusal değerlerin coşkusundan korkanların oyunu ulusal bayramlara daha geniş katılımlarla destek veren vatandaşlarımızla bozulacaktır. Türk milletinin ulusal yapısını, birlik ve bütünlüğünü yok etmeye çalışanlar ve buna engel olmayanlar en az bombanın pimini çekenler kadar Reyhanlı’da yaşanan faciadan sorumludur” diye konuştu. Açıklamanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Cevabı hep birlikte okundu. Alternatif bayram kutlaması, katılımcıların marşlara eşlik etmesiyle sona erdi. Kutlamaya katılanlar Reyhanlı saldırısını protesto etmek için yakalarına siyah kurdela taktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu