REKLAMI GEÇ

Denizli’de başladığı iddia edilen EDS denetimleri için hiçbir resmi kurumdan karar çıkmadı

Denizli’de başladığı iddia edilen EDS denetimleri için hiçbir resmi kurumdan karar çıkmadı

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) uygulamasının Denizli’de başladığına yönelik sosyal medyada dolaşan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Paylaşım gruplarında dolaşan evrak gerçek ancak EDS kurulacak noktaları gösteriyor, ceza uygulamasının başladığına dair UKOME’den henüz bir karar çıkmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2020 Salı, 12:05

Büyük kentlerde uygulanan elektronik denetleme sisteminin (EDS) Denizli’de de uygulanarak ceza kesileceği bilgileri son hafta içinde sosyal medyada hızla yayıldı, EDS konulacak yerleri gösteren bir resmi evrak dolaşıma sokuldu. Evrakla birlikte yapılan paylaşımda EDS uygulamasının eylül ayı itibariyle uygulanmaya başlandığı iddia edildi.

Ancak Denizli Haber’in uygulamanın ne zaman devreye alındığı ve bu noktaların doğru olup olmadığını sorgulamak için ulaşmaya çalıştığı yetkililer bu iddiaları yalanladı. Ulaşılan kaynaklar, sosyal medyada dolaşan evrakın doğru olduğunu ancak hazırlık çalışmaları kapsamındaki bir evrak olduğunu söyledi.

Denizli Haber’in edindiği bilgilere göre, sosyal medyada dolaşan evraktaki EDS noktaları ve hız limitleri doğru ancak bu kurallara uymayanlara otomatik ceza kesildiği iddiası yanlış…

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) trafiğin daha güvenli ve kontrollü akması için EDS çalışmalarına başladı ancak uygulamaya henüz geçilmedi. Hazırlıklar tamamlanamadığı için önümüzdeki birkaç ay içinde de uygulamanın başlatılması düşünülmüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu