REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE ESNAFA FİŞLEME İDDİASI

DENİZLİ’DE ESNAFA FİŞLEME İDDİASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Bekir Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Delikliçınar’da yapacağı konuşma öncesi Gazi Bulvarı ve Lise Caddesi’ndeki esnafın fişlendiğini iddia etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 16:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Bekir Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geliş güzargahı olan Gazi Bulvarı ve Lise Caddesi’nde bulunan esnafın polis tarafından denetlenerek fişlendiğini iddia etti. Kar, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Denizli’ye hoş geldin’ demek istiyorum. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Denizli’ye gelişi ile ilgili tüm gün yaptığım seçim çalışmaları sırasında halkın, esnafın büyük bir tedirginlik içinde olduğunu gördüm. Bu tedirginliği sorduğumda Sayın Cumhurbaşkanımızın geliş güzargahı olan Lise Caddesi ve Gazi Bulvar’ında bulunan esnaflar polis tarafından tek tek fişlendiklerini öğrendim. Polisler tek tek dükkanları gezerek ne iş yapıldığı, kimin çalıştırıldığıhı sormuş, işyerlerinde çalışan personelin tek tek isimlerini, TC kimlik numaralarını alarak sorgu yapılacak şekilde almıştır. Bu büyük bir huzursuzluğa yol açmıştır. Esnafın birçoğu da ‘Yarın büyük ihtimalle dükkanlarımızı açamayacağız’ diye endişeye kapılmıştır” dedi.

“GELİN BERABER GEZELİM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kar, “Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Denizli’ye 24. kez geliyorsunuz. Daha önce 23 kez geldiğinizde Denizli sizi kucakladı. Hiçbir problem yaşamadınız. İnanın yarın da Cumhurbaşkanı hiçbir problem yaşamayacaktır. Çünkü Denizli halkı Cumhurbaşkanını karşılayacaktır. Burada endişelenecek herhangi bir konu yoktur. Ben müfettiş olarak idareci olarak olağanüstü hal durumlarında bile böyle bir uygulama yaşanmadığını biliyorum. O terörün yoğun olduğu bölgelerde terörün yuvası olmasına rağmen esnafı böyle tedirgin edecek bir çalışma kesinlikle olmadı. Sizden ricam bu tür faaliyetlere girilmesin. Buyurun gelin Denizli sokaklarında çok rahat bir şekilde dolaşın. Hatta bizler bile sizi misafir edelim, beraber gezelim ama lütfen esnafımızda huzursuzluk yaratacak bu tür şeyler yapmayın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu