REKLAMI GEÇ

Denizli’de internet medyası tek çatı altında toplandı

Denizli’de internet medyası tek çatı altında toplandı

Denizli’de faaliyet gösteren 12 internet haber sitesi bir araya gelerek Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’ni kurdu. Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği adına konuşma yapan denizlihaber.com imtiyaz sahibi Sedat Kurt, “Biliyoruz ki bizler, uzun süredir yüz binlerce Denizlilinin memleketlerinden ve hemşerilerinden haber alabildikleri tek yayın organıyız. Bizlerin yaşayabileceği bir olumsuzluk, Denizlililerin haber alma özgürlüğünü de kısıtlayacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2017 Pazartesi, 12:03

Denizli’de faaliyet gösteren 12 yerel internet sitesi sahibi bir araya gelerek Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’ni kurdu. Bugünden itibaren resmi olarak hayata geçen Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıya Denizlihaber.com imtiyaz sahibi Sedat Kurt, Akishaber.com.tr imtiyaz sahibi Ahmet Özcan, Objektif20.com imtiyaz sahibi Mehmet Barunduk, haberdenizli.com imtiyaz sahibi Mutlu Kelişti, Denizligüncel.com’dan Hüseyin Özgenç, Yüzhaber.com’dan Bilal Kırboğa, Pamukkalehaber.com imtiyaz sahibi Tahir Aygün, Denizlipost.com imtiyaz sahibi Serkan Urgancı, Denizli20haber.com imtiyaz sahibi Köksal İrer, Denizlidesiyaset.com imtiyaz sahibi Mustafa Karapınar, Mericulukus.com imtiyaz sahibi Meriç Ulukuş, yeşilçivrilgazetesi.com’dan Bülent Çakır ve gazeteciler katıldı.

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği üyeleri adına açıklama yapan Denizlihaber.com imtiyaz sahibi Sedat Kurt, medya sektörünün en yeni kol olan internet haberciliğinin, tüm dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de son yıllarda önemli bir ivme kazandığını söyledi. Ana faaliyet alanı internet yayıncılığı olan şirketleri tek çatı altında toplayan ülkenin ilk yerel tüzel kişilikli medya derneklerinden birini kurmak için bir araya geldiklerini anlatan Kurt, “Dayanışma, güven, motivasyon, inavasyon ve ilim gibi endüstrimanlarla, derneğin tüm üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini, rekabet gücünü, finansal dinamiklerini ve nihai olarak da internet yayıncılığının kentteki kalitesini çıkarabileceğimizin üst seviyeye çıkartılmasını sağlamaktır” dedi.

DERNEĞİN AMAÇ VE HEDEFLERİ
Derneğin amaç ve hedeflerini anlatan Kurt, “Şirketleşip tüm yasal yükümlülükleri yerine getirerek ve istihdam yaratarak devlete, doğru, tarafsız ve güvenilir yaparak okurlarına, Basın Meslek İlkelerine bağlı yayıncılık ile sektöre, 7-24 kesintisiz haber ve belleği kayıt altına alarak kentine karşı sorumlu, internet yayıncılığında geçmişe dair emeği, bugüne dair uğraş ve gayretleri, geleceğe dair hayalleri olan, gerektiğinde zaman, gerektiğinde kazanç kaybetmeyi göze alacak kadar cesur, sektörün gelişimi için tüm verilerini paylaşacak kadar dürüst ve şeffaf olan tüm internet yayıncısı arkadaşlarımızı bu derneğin altında birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

DERNEK MESLEK ÖRGÜTÜ DEĞİL
Derneğin bir meslek örgütü olmadığını ifade eden Kurt, “Dolayısıyla dernek üyesi yayıncı kuruluşlarda çalışan ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelik koşullarını taşıyan tüm meslektaşlarımız için tek dayanışma adresinin de Denizli Gazeteciler Cemiyeti olduğunun bilincindedir” dedi.

Dernek tüzüğünün tüm şartlarına haiz yayıncıları aralarında görmek istediklerini dile getiren Sedat Kurt, “Bu vasıflara uymayan internet yayıncılarının da derhal sorumluluk ve bilinçle hareket ederek tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri beklentisiyle, sektörün bu iş kolundaki diğer aktörlerini de sürekli takipte olacağız. Keza dernek olarak; hem yasal, hem mesleki, hem ahlaki tüm sorumluluklarını yerine getiren sektör aktörlerini, derneğimize üye olsun ya da olmasın korumak, kollamak ve destek olmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğimiz gibi, internet yayıncılığı şirketlerinin haksız rekabet koşulları içinde zarar görmesine neden olan illegal tüm kişi ve oluşumlarla, bu oluşumlara destek veren tüm çevrelerle mesleğimizin geleceği, meslektaşlarımızın rızkı ve emeğini korumak adına her türlü yasal ve hukuki zeminde korkusuzca savaşacağımızı da belirtmek isteriz. Biliyoruz ki bizler, uzun süredir yüz binlerce Denizlilinin memleketlerinden ve hemşerilerinden haber alabildikleri tek yayın organıyız. Bizlerin yaşayabileceği bir olumsuzluk, Denizlililerin haber alma özgürlüğünü de kısıtlayacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu