REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE IŞİD PROTESTOSU

DENİZLİ’DE IŞİD PROTESTOSU

Denizli’de, doğu illerinden gelenlerin kurduğu 5 derneğin üyeleri bir araya gelerek Suriye’de Kobani bölgesine saldıran IŞİD’e basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2014 Salı, 16:22

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Kentte bulunan Muşlular Derneği, Vanlılar Derneği, Ağrılılar Derneği, Merkez Ağrılılar Derneği ve Botanlılar Derneği üyeleri bugün saat 13.00’te Gazeteciler Basın Merkezi’nde bir araya geldi. Denizli Muşlular Derneği Başkanı avukat Giyasettin Taşer, Suriye’nin Kobani kentindeki IŞİD saldırılarıyla ilgili tepkileri dile getirmek için basın açıklaması yaptı.

IŞİD’in İslam ve insanlık ile alakası olmadığını, Ortadoğu’da kendisinden olmayan her kesime saldırdığını, insanları öldürüp kafalarını kestiğini söyleyen Taşer, “Rojova’nın Kobani bölgesine saldıran IŞİD örgütü, saldırılardan kaçan 160 bin insanımızın Türkiye sınırında sığınmacı olmasına neden oldu. IŞİD, Kobani’yi üç koldan kuşatmış durumdadır. Kobani düşerse büyük bir katliam yaşanacaktır. Burada Kürtler değil, insanlık kaybedecektir. Bu aşağılık örgütü Kürt halkına ve İslam dinine verdikleri zarardan dolayı nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurum ve kuruluşlarını bu örgütü kınamaya ve örgütün mağdurları olan Kürt soydaşlarımızı korumaya ve kollamaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen grup, bir süre burada oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu