REKLAMI GEÇ

Enerji Hanım 4 Milyar TL tasarruf ettirecek

Enerji Hanım 4 Milyar TL tasarruf ettirecek

ENVER Derneği’nin Enerji Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Enerji Hanım Projesi’nin 2. durağı Denizli’ydi. ENVER Denizli Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ev hanımlarının enerji tasarrufu konusunda eğitildiği etkinlik öncesi konuşan ENVER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, projeyle 4 Milyar TL tasarruf hedeflediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2013 Cumartesi, 17:47

Kısa adı ENVER olan Enerji Verimliliği Derneği’nin Enerji ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarıyla işbirliği içinde gerçekleştirdiği Ener Hanım Projesi eğitimlerinin 2. ayağı Denizli’de yapıldı.

ENVER Denizli Şubesi’nin ev sahipliğinde EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe ENVER Yönetim Kurulu
Başkanı İbrahim Çağlar, bazı yönetim kurulu üyeleri, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, milletvekilleri, kentin STK ve meslek odası yöneticileri de katıldı.

Projenin Enerji Hanım’ı Süeda Çil’in Denizlili ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilgilendirdiği etkinliğin açılış konuşması ev sahibinden geldi. ENVER Denizli şubesi Başkanı Mehmet Akgün, Türkiye’nin her yıl 60 Milyar TL’yi enerji ithalatı için kullandığına dikkat çekerek, projenin öneminin altını çizdi. Akgün, “Bu tutar Türkiye için çok önemli bir rakam. O nedenle projenin hedeflerine ulaşması son derece önemli” diye konuştu.

Binlerce ev hanımıyla anket yapıldı
Daha sonra kürsüye gelen ENVER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, proje öncesinde 20 ilde 2600’den fazla ev hanımının katıldığı geniş çaplı bir anket ve Ankara’nın 9 ayrı ilçesindeki evlere konulan enerji ölçüm cihazlarıyla tasarruf ölçümü yaptırdıklarını dile getirdi.

20 ilde ev hanımları eğitilecek
Elde ettikleri veriler ışığında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde enerji tasarrufu eğitimlerinin verilmesinin kararlaştırıldığını dile getiren Çağlar, Kayseri’de başlayan Enerji Hanım eğitimlerinin ikinci durağı olarak Denizli’de ev kadınlarıyla buluştuklarını söyledi. Çağlar, Haziran sonuna kadar toplamda 20 ayrı ilde ev kadınlarının eğitimden geçirileceğini belirtti.

Hedef 4 Milyar TL tasarruf
Çağlar, Enerji Hanım projesiyle 4 Milyar TL tasarruf hedeflendiğinin altını çizerken, “4 Milyar TL çok önemli bir rakam. Bu rakamla tam 1000 okul yaptırılabilir. 4 Milyar TL demek aynı zamanda tam teşekküllü 200 hastane anlamına geliyor” dedi.

Demir, “Türkiye’nin en seçkin ENVER’i Denizli Şubesi”
Çağlar’ın ardından konuşan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, ENVER Denizli Şubesi yöneticilerine dikkat çekerek, “İddia ediyorum Türkiye’deki ENVER derneklerinin en seçkini ve başarılı yöneticileri sanırım Denizli Şubesi’ndedir. Gerçekten her biri kendi alanında başarılı, son derece önemli yerlere gelmiş insanlar. Üstlendikleri sorumluluk hem büyük hem de takdire şayan” diye konuştu.

Demir, “Denizli için miladi bir gündür”
Vali Demir, “Enerji Hanım projesinin kentteki etkilerini görmek için bugünü milat olarak kabul etmek gerekiyor. Denizli’nin enerji tüketimine bakıp, bu günden sonraki verileri takip etmeli ve ne gibi sonuç alıp almadığımızı görmeliyiz. Enerji Hanım Projesi, çok büyük ama uygulaması çok kolay bir proje. Eğitimlerle bilinçlenecek ev hanımlarımız çok rahatlıkla bu projeye destek verebilir” diye konuştu.

Enerji Hanım bu kez erkekleri bilgilendirdi
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Enerji Hanım Süeda Çil, salondaki ev hanımlarına enerji tasarrufu konusunda pratik bilgiler verdi. Enerji Hanım, Salondaki erkeklerin sayıca çokluğunu görünce“Biz ev hanımlarını bilgilendirmek için yola çıktık ama burada görüyorum ki beyleri de bilgilendireceğiz” esprisi yaptı.

Eğitim Etkinliğinin ardından, kayıt yaptıran ev hanımları için bir de çekiliş düzenlendi. Enerji tasarrufuna katılan Denizlili ev hanımlarına buzdolabından elektrikli süpürgeye kadar çok sayıda elektrikli ev eşyası armağan edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu