Denizli’de kavga büyüyor

Denizli’de Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Vali Yavuz Erkmen hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2009 Salı, 17:22
Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği ile Eğitim-İş Sendikası’na bağlı üyelerin törende geçmelerine, Valilik tarafından izin verilmemesi, polis ile grubu karşı karşıya getirmişti. Yaşanan olaylarla ilgili olarak, DGC Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninde yaşanan olumsuz gelişmelerin nedenini, Vali Erkmen’in verdiği yasakçı karar olduğunu öne sürdü.
Arslan, basın toplantısında, Vali Yavuz Erkmen’in hiçbir geçerli neden ortaya koymadan, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, bu yıla kadar yürüyerek geçtiği Cumhuriyet Bayramı’ndan geçişini yasakladığını ileri sürdü. Arslan, ilde görev yapan hiç bir valinin, daha önce böyle bir yasak koymadığını, üyelerinin resmigeçit törenlerinde yürüyerek bayramı kutladığını savundu. Valiliğin aldığı karar sonrasında, Denizli Şube Başkanı Karaca ile Yavuz Erkmen’i ziyaret ettiklerini belirten Arslan, şunları kaydetti: ”Bu yasağın nedenini sorduk. Yanlış bir karar olduğunu söyleyerek, gözden geçirilmesini ve yasağın kaldırılmasını istedik. Bu talebimiz çerçevesinde, bu yasak kararının tekrar tertip komitesince gözden geçirileceğini ve karardan yazılı bilgi verileceğini, Sayın Valimiz bize bizzat söylemiştir. Fakat, bu görüşmemizden sonra, ne tertip komitesi toplanmış, ne de bize olumlu yada olumsuz bir karar yazılı olarak tebliğ edilmiştir. Denizli’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninde yaşanan olumsuz gelişmelerin nedeni, Sayın Valimizin verdiği yasakçı karardır.”
ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da, o gün Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve heyecan ile kutlama yürüyüşü için bir araya geldiklerini ifade ederek, bir eylem ve provokasyon için toplanmadıklarını söyledi. Karaca, ”Buna rağmen bizleri provokasyonun öznesi gibi gösterilmemizi kesinlikle kabul etmiyoruz. Asla, provokasyon öznesi de olmayacağız. Eğer, cumhur olarak, bayramımızı kutlamak istemek provakasyon ise, evet sayın Valim, biz provokatörüz” diye konuştu
ADD Şube Başkanı Karaca, açıklamasında genel merkez olarak yaşanan olaylarla ilgili Vali Erkmen hakkında da suç duyurusunda bulunacakları belirterek, olaylarda polisin müdahalesinin de sert olduğunu açıkladı.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 13 | 26 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 12 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 27 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |