REKLAMI GEÇ

DEBA işçilerinden zincirli eylem

DEBA işçilerinden zincirli eylem

Denizli Basma ve Boya Sanayi Fabrikası’nın üretimini durdurmasının ardından 10 aylık ücret ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, zincirli protesto eylemi düzenledi. Zincirlerle birbirlerine bağlanan işçiler, mağduriyetlerinin giderilip, ücret ve tazminatlarının ödenmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Aralık 2013 Perşembe, 12:26

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de 2009 yılında üretimini durduran DEBA’da çalışan 1850 işçi, 10 aylık ücretleri ve kıdem tazminatlarını alamayınca 2 yıl boyunca her hafta farklı bir eylem düzenledi. Şirketin arazisi ve gayri menkullerini alan bankanın Bayramyeri Şubesi önünde eylem yapan işçilerden yaklaşık 40 kişi, zincirleri birbirlerinin boyunlarına ve ayaklarına bağlayarak haklarını istedi.

İşçiler adına açıklama yapan Necdet Elver, haklarını alabilmek için 2 yıldır mücadele ettiklerini belirterek, “Bizler hakları gasp edilen DEBA işçileriyiz. Haklarımızı almak için farklı eylemler yapıyoruz ama kimse bizi düşünmüyor. Hiçbir yetkili bizim mağduriyetimizi gidermek için bizimle görüşmüyor. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Bir süre slogan atan işçiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2025 Pazartesi 14 29Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 15 29Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 16 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 20 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 20 35Sıcak