REKLAMI GEÇ

Korsan afişe ceza yağdı

Korsan afişe ceza yağdı

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, izinsiz afiş asan, ilan, reklam ve afiş dağıtan işyerine 5 bin 573 lira para cezası kesti.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2013 Pazartesi, 18:18

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, meydanlara ve parklara izin almadan afiş yapıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik denetimlerini artırdı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Müdürlük bünyesinde kurulan İlan Reklam ve Denetim Birimi Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden oluşan resmi ve sivil kıyafetli ekipler, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, asılması yasak olan otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynırlarına ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit ettiğini bildirildi. Ekipler, belirlediği ilan, reklam ve afişleri toplarken aynı zamanda izinsiz ve damgasız dağıtım yapan ve yapıştıran işyerlerine 5 bin 573 lira ceza kesti.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde ilan ve reklam amacıyla bastırılan el ilanlarının dağıtımı yapılmadan önce mutlaka Denizli Belediyesi’ne bildirilerek damgalatılması gerekmektedir. Damgalatılan el ilanları da gelişi güzel şekilde dağıtılamaz. Kontrolsüz şekilde dağıtılan el ilanlarına, damgalanmış olsa bile ceza uygulanır. Damgalı ilanların posta kutularına bırakılması ve elden verilmesi dışında tüm dağıtım işlemi yasal değildir. Sokak, cadde üzerindeki direk, duvar ve otobüs duraklarına bırakılan bazı firma ve şahıslara ait afişler, çevre ve görüntü kirliliğine yol açıyor” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, söz konusu ilanları yapıştıran işyerlerine ve şahıslara bundan böyle de para cezası vereceği, Ege’nin incisi vizyon kente yakışmayan bu görüntünün çevre kirliliği ile zedelenmesinin önüne geçmek üzere Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerek el ilanı dağıtarak, gerekse rastgele yerlere afiş yapıştırarak çevre kirliliğine neden olan şahıslar hakkında yasal işlem yapılmaya devam edileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu