REKLAMI GEÇ

Köylerdeki arıtma tesisleri yeniden çalışacak

Köylerdeki arıtma tesisleri yeniden çalışacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerde çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle çalıştırılamadığı için atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerine el attı. Tesislerin yeniden çalıştırılmasıyla başta Büyük Menderes, Dalaman ve Akarçay olmak üzere bölgedeki su kaynaklarının, evsel nitelikli atıksularla kirletilmesinin önüne geçilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2014 Pazartesi, 12:35

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ), başta Büyük Menderes Nehri olmak üzere, Dalaman Çayı, Akarçay gibi su kaynaklarının kirlenmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan biyolojik paket atıksu arıtma tesislerine el attı. Geçmişte İl Özel İdaresi tarafından, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme altına alındı. Merkez ile birlikte Sarayköy, Buldan, Tavas, Çivril gibi birçok ilçeye bağlı mahallede yapılan incelemede, binlerce liralık tesisin, geçmişte köy muhtarları tarafından yüksek elektrik ve bakım masraflarının köylülerden para toplanamaması nedeniyle sürekli çalıştırılamadığı ifade edildi. Bu nedenle tesislerin atıl kaldığı, özellikle su kaynaklarının kirlenmesi dolayısıyla konunun basına da sık sık yansıdığı belirtildi. Vatandaşlardan ilçe gezileri sırasında bu ihtiyaç konusunda birçok istek alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalıştırılamadığı için çevreye olumsuz etkileri olan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleriyle ilgili DESKİ’ye talimat verdi.

19 TESİS YENİDEN ÇALIŞACAK
DESKİ kısa süre önce özellikle su kaynaklarının kirletilmemesi için uygulamaya sokulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleriyle ilgili çalışma başlattı. DESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı çalışma sonucu, il sınırları içerisinde benzer nedenlerle çalıştırılamayan 19 biyolojik paket atıksu arıtma tesisi tespit edildi. Tesislerin yeniden çalıştırılıp çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için gerekli ihale tamamlanırken, atıl durumdaki biyolojik atıksu arıtma tesislerinin bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Çevre düzenlemesi yapılan tesislerin kısa süre sonra çalışmaya başlayacağı, uzun yıllar köylerin kanayan yarası haline gelen biyolojik arıtma tesisi sorununun çözüleceği işaret edildi. Bu kapsamda, Akçapınar, Altınova, Beylerbeyi, Bölmekaya, Çalıköy, Çoğaşlı, Emirazizli, Gömce, Hayriye, Horasanlı, Karateke, Kavakköy, Kavaklar, Korucuk, Köke, Sazak – Köprübaşı, Mahmutgazi, Oğuz ve Ovacık’taki biyolojik paket arıtma tesislerinin kısa süre sonra faaliyete başlayacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu