REKLAMI GEÇ

Kurban kesim merkezleri doldu taştı

Kurban kesim merkezleri doldu taştı

Denizli’de yaşayanların çoğu kurbanlıklarını belediyenin belirlediği yerlerde kesmeyi tercih etti. Sokaklarda istenmeyen görüntülere fazla rastlanmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2014 Cumartesi, 17:41

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Denizli Belediyesi vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerini sağlamak için kurban kesim yerlerini açıklamıştı. Buna göre, vatandaşlar küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri olan Ulu Cami yanında eski halin olduğu yer, Yenişehir Şengün Cami’nin yanı, Kuşpınar Pazaryeri, Kınıklı Pazaryeri, Adalet Parkı karşısı İmar iskan Evleri Pazar Yeri, Sevindik Pazaryeri, İncilipınar Pazaryeri, Karaman Pazaryeri, Servergazi Pazaryeri ve Denizli Belediyesi Mezbahası gibi yerlere götürdü. Büyükbaş hayvanlar için ise Başkarcı Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası’na kurbanlıklarını götürerek dini hükümleri yerine getirdi. Kurban kesim yerlerine gitmeyenler ise evlerinin bahçelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de sokaklarda devriye gezerek, açıkta kurban kesilip kesilmediğini kontrol ediyor. Bayramın birinci günü, sokakta kurban kesilmediği ve hiç kimseye ceza uygulanmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu