REKLAMI GEÇ

Denizli’de lunapark sessiz direniyor

Denizli’de lunapark sessiz direniyor

Çevre sakinlerinin yüksek ses şikayeti sonrası Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği nedeniyle sessizlikle cezalandırılan Denizli Lunapark’ı yanı başında konut olduğu için müziksiz çalışıyor. Ancak renkli neon ışıklarıyla cazibesini sürdüren Lunapark’a olan yoğun ilgi şaşırtıyor. Türkiye’de kuşaklardır süre gelen en önemli eğlence merkezlerinden biri olan lunapark, bu yoğun ilgi nedeniyle yeni yönetmeliklere adeta direniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2015 Cuma, 09:18

Nereden baksanız 5-6 kuşaktan bu yana yalnız Denizli’de değil, Türkiye’deki tüm çocukların değişmez anısıdır lunapark. Neredeyse her çocuğun hayatında bir kez de olsa gidip kendini renkli, büyülü ve adrenalin dolu bir dünyanın içinde bulduğu lunaparklar renkli neon ışıklarının yanı sıra her ayrı eğence aletinde çalan adrenalin dolu şarkılarla da hafızalarda yer edinmiştir.

Denizli’de ekonomik duruma bakmaksızın yine kuşaklardır tercih edilen eğlence mekanlarından biri olan Yılmaz Lunapark, uzun bir süredir faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Mahallesi’nde çevre sakinlerinin şikayeti üzerine yeni yönetmeliklerin adeta kurbanı olmuştu. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince müzik yayını yapması için konut alanlarına en az 150 metre mesafede olmadığından müzik yayını yapmama yasağına çarptırılan lunapark kelimenin tam anlamıyla sessiz ama renkli bir direniş sergiliyor.

Yanıbaşındaki konutlar nedeniyle temmuz başından bu yana müzik yayınının yapılmadığı lunapark uzaktan bakıldığında hareketin, adrenalinin, renkli neon ışıklarının harmanlandığı sessiz bir alan gibi görülürken, son günlerde o sessizliği lunaparka akın eden Denizlililerin uğultuları ve hatta çığlıkları bozuyor.

Yazın iyiyiden iyiye kendini göstermesinin ardından akşam saatlerinde hareketliliğin arttığı kentte uğrak noktalardan biri hala lunapark. Öyle ki son zamanlarda lunaparkta yaşanan yoğun ilgi gece yarısına kadar sürüyor. Binlerce Denizlilinin çocuklarıyla birlikte adeta istila ettiği lunaparkın değişmez unsurlarından dönme dolap, atlı karınca, çarpışan oto gibi oyun alanlarının yanı sıra yeni kuşak adrenalin yüklü eğlence makineleri de aşırı ilgi görüyor.

Yorumlar

alX   -  Bağlantı 24 Temmuz 2015, 10:22

yıllardır o çevredeki insanlar rahatsız olmadıda şimdi mi rahatsız oldular? neyse…

MEHMET   -  Bağlantı 24 Temmuz 2015, 09:29

o çevre ye zamanında iş yeri ruhsatı verilmiş şimdide engellemeye çalışıyorlar saten ana yol kenarından ev alanlara şaşıyorum sabah akşam araç ğürültüsü çekiyorlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu