REKLAMI GEÇ

Okullarda fırtına denetlemesi

Okullarda fırtına denetlemesi

Denizli’de geçen hafta şiddetli lodosta çatı duvarlarının bir bölümü prefabrik kantinin üzerine çökmesi sonucu 1 kişinin ölmesi, 7 kişinin yaralanmasının ardından Denizli Valiliği, kentteki tüm okulların kantini ve çatılarını incelemeye aldı. Olayın ardından 3 gün tatil edilen Hacı Ahmet Paralı İlk ve Orta Okulu’nda da eğitime başlandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2013 Salı, 09:40

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Hacı Ahmet Paralı İlk Okulu’nun çatı kanat duvarı, geçen çarşamba günü hızı saatte 70 kilometreyi bulan fırtınada prefabrik kantinin üzerine çöktü. Olayda kantin işletmecisi 54 yaşındaki Kamile Öztürkmen öldü, 7 kişi de hafif yaralandı. Kaza ardından idari soruşturma başlatan Valilik, kentteki tüm okulların kantin ve çatıları için inceleme yapılması kararını aldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından sürdürülen çalışmayla kentteki tüm okulların çatı ve kantinleri teknik yönden incelenecek ve gerekli görülen düzenlemelerin yapılması için rapor hazırlanacak.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, olayın acı bir ders verdiğini bildirirken, idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Vali Demir, şöyle dedi:

“Okul bahçelerinde gelişi güzel birçok kantin binası var. Bu binalar tek tek incelenecek. Gelişi güzel yapıların hepsi yıkılacak. Bu konuda gerekli çalışmayı başlattık. Okulların çatılarını da tek tek inceliyoruz. Fırtına şiddetine göre belki binaları bile yerden sökebilir ancak Denizli’de başka yerlerde niye çatılar uçmadı bir okulumuzun çatısı uçtu? Velilerimizin gönlü rahat olsun. Genel bir inceleme yapılacak ve çatıların güvenirliliği kontrol edilecek.”

Olayın ardından 3 gün tatil edilen Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu’nda da eğitim ve öğretime bugün başlandı. Çatı kalkan duvarının onarımına başlanan okulda, prefabrik kantin bulunduğu yerden kaldırıldı. Onarımın devam ettiği alan ve kantin alanı, güvenlik şeridi ile çevrildi. Yeni kantin binası bahçeye ya da zemin kata yapılacak.

Yorumlar

fetullah erdoğan   -  Bağlantı 9 Nisan 2013, 21:17

bu memlekette başka türlüsü görülmüş müdür? İnsan ölmeden “tedbir” alan bir idare var mıdır Türkiye’de?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2025 Salı 14 28Az Bulutlu
21 Mayıs 2025 Çarşamba 17 32Az Bulutlu
22 Mayıs 2025 Perşembe 19 35Sıcak
23 Mayıs 2025 Cuma 19 35Sıcak
24 Mayıs 2025 Cumartesi 20 35Sıcak