REKLAMI GEÇ

Şehitlerin isimleri okullara verildi

Şehitlerin isimleri okullara verildi

Denizli, geçen yıl PKK terörüne verilen şehitlerin isimlerini unutmadı. Şehitlerin isimleri Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerindeki eğitim kurumlarına verildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2016 Pazar, 17:16

Denizli Valiliği, 2015’te şehit düşen güvenlik görevlilerinin isimlerinin okullara verilmesi kararını hayata geçirdi. Şehitler Ömer Kağan Kandemir, Doğan Acar ve Hasan Eser’in isimleri üç ortaokula verildi.

denizli-sehitlerin-isimleri-okullara-verildi-kağan-kandemir

KANDEMİR’İN İSMİ ÇİVRİL’DE BİR OKULA VERİLDİ
Geçen yıl temmuz ayından itibaren artarak devam eden PKK terörü, Denizlililer art arda şehit acısı yaşattı. 30 Temmuz’da Şırnak’ın Gömeç üs bölgesinde görev yapan askerlere bölücü teröristlerin açtığı ateş sonucu terhis olmasına 55 gün kalan Çivrilli Ömer Kağan Kandemir şehit düştü. Şehit Kandemir’in ismi artık bir eğitim kurumunda yaşatılıyor. Memleketi Çivril’deki bir okula “Şehit Ömer Kağan Kandemir” ismi verildi.

denizli-sehitlerin-isimleri-okullara-verildi-dogan-acar

DOĞAN ACAR’IN İSMİ AKHAN’DA YAŞATILIYOR
Çivrilli Mehmetçik Kandemir’in şehit olmasından 10 gün sonra Denizli ikinci bir şehit haberiyle sarsıldı. Vatani görevini tamamlayan ve Denizli’ye dönüş için helikoptere binerken düzenlenen hain saldırıda Akhanlı Doğan Acar şehit düştü. Gözyaşları arasında binlerce kişinin son yolculuğuna uğurladığı Acar’ın ismi de Pamukkale’nin Akhan Mahallesi’nde bir okula verildi. Akhan Ortaokulu’nun ismi Şehit Doğan Acar Ortaokulu oldu.

denizli-sehitlerin-isimleri-okullara-verildi-hasan-eser

HASAN ESER’İN ADI SEVİNDİK’TEKİ OKULA VERİLDİ
Iğdır’da 8 Eylül 2015’te teröristlerin karayoluna döşedikleri bombanın patlatılmasıyla şehit düşen polis memuru Hasan Eser’in ismi de Merkezefendi’nin Sevindik Mahallesi’ndeki ortaokula verildi. Okulun ismi de Sevindik Şehit Hasan Eser Ortaokulu olarak değiştirildi.

YENİ İSİMLERLE İLK KARNE
Diyarbakır’da 15 Aralık’ta 2015’tebölücü teröristlerin bombalı tuzağında şehit düşen Serinhisarlı Emniyet Müdürü Mehmet Kabukçu’nun ismi henüz bir eğitim kurumuna verilmezken, diğer eğitim kurumlarındaki öğrenciler yeni isimlerle ilk karnelerini aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu