REKLAMI GEÇ

Denizli’de sıcak hava asfaltı eritti

Denizli’de sıcak hava asfaltı eritti

Denizli’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı yollarda asfaltın erimesi, sürücülere zor anlar yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2020 Cumartesi, 16:05

Kentte mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, 38 dereceye ulaştı. Sıcak hava nedeniyle Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran mevkisindeki yollarda asfalta erimeler meydana geldi. Asfaltın eridiği bölgelerde yolun kayganlaşması nedeniyle sürücüler dörtlülerini yakarak ilerledi.

Karayolları ekipleri de erime olan bölgede asfalt üzerine kum dökerek önlem alıyor. Kent merkezinden Acıpayam ilçesinde giderken otomobili hararet yapan Yusuf Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında olmalarına rağmen aniden artan sıcaklığın asfaltı eritmesinin inanılmaz bir durum olduğunu söyledi.

Bir başka sürücü Ali Akşit ise sıcak hava nedeniyle mola vermek zorunda kaldığını ifade ederek, “Mayıs ayında bu kadar sıcak olduğunu ilk defa görüyorum. Şaşırtıcı bir durum. Sıcaklarla mücadele etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öte yandan havanın sıcak olması nedeniyle bazı sürücülerin, araçlarını yol kenarındaki gölgelik alanlara park ederek beklediği görüldü.(AA)

Yorumlar

Denizli   -  Bağlantı 16 Mayıs 2020, 16:20

cankurtaran yolunda sıcak asfalt atılmadığı sürece bu sorun çözülmez. her yıl asfalt eridi diye çağ dışı uygulama ile mucur döküyorlar.

aylarca araçların taş atmadan dolayı ya camı kırılıyor ya çatlıyor yada kaportaları zarar görüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu