REKLAMI GEÇ

Denizli’de Soma eylemi

Denizli’de Soma eylemi

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasının ardından Denizli’de tepki eylemi düzenlendi. Diren Denizli Platformu’nun sosyal medyadan yaptığı çağrı üzerine, vatandaşlar Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak yürüyüş yaptı. Protesto olaysız sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 19:09

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında yüzlerce işçinin yaşamını yitirmesi ülke genelinde tepkiyle karşılandı.

Denizli’de de tepki için eylem düzenlendi. Diren Denizli Platformu’nun çağrısı üzerine vatandaşlar, Candoğan Parkı önünde toplandı. Burada TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Sarıca, Soma’da yaşanan olayın iş kazası değil, cinayet olduğunu belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

galeri-anons

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde eylemin yapılacağı Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü. Yaklaşık bin kişiye ulaşan kalabalık, burada protestolarını sürdürdü. Polis de, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

POLİS ILIMLI DAVRANDI
Meydanda toplanan göstericiler, yürüyüş yapmak istedi. Polisin bu talebe olumlu yaklaşması üzerine yürüyüş güzergahı konusunda pazarlık yapıldı. Sonunda İstiklal, Emek Caddesi, Kıbrıs Şehitleri ve Lise üzerinden tekrar Delikliçınar’a uzanacak güzergah konusunda uzlaşma sağlandı.

Yaklaşık 2 bin 500 kişi, İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Yol boyunca hükümeti protesto sloganları atıldı. Evlerinin balkon ve pencerelerinden eylemi izleyen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

AK PARTİ ÖNÜNDE PROTESTO
Kalabalık, Lise Caddesi’nde tekrar Delikliçınar’a dönerken Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulundu binanın önünde durakladı. “Hükümet İstifa” sloganları atıldı. Tekrar Delikliçınar Meydanı’nda toplanan kalabalık, buradan dağıldı. Yaklaşık 150 kişilik grup bir süre daha oturma eylemi yaparak protestoyu sonlandırdı. Denizli’de Berkin Elvan protestoları esnasında yaşanan olayların ardından son eylemde her iki tarafın da sağduyulu tutumları sayesinde eylem olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu