REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE TATİL VAR DUYURAN YOK!

DENİZLİ’DE TATİL VAR DUYURAN YOK!

Denizli iki haftadır olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretimde sıkıntı yaşıyor. İlçe kaymakamlıkları, bölgelerindeki yağışın yarattığı sorunların büyüklüğü oranında eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik tatil kararları alıyor. Ancak alınan tatil kararlarının vatandaşa duyurulması konusunda tam bir kaos söz konusu!.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2015 Salı, 11:15

Denizli iki haftadır etkili kar yağışı nedeniyle başta ulaşım olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kar yağışının iyiden iyiye hissettirdiği geçtiğimiz hafta 1-2 ilçe hariç neredeyse tüm kentte ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmişti.

Tesadüftür ki geçtiğimiz hafta Pazartesi akşamı başlayan ve tüm kenti etkisi altına alan kar yağışı, büyük bir sürprizle yine Pazartesi akşamı kendisini gösterdi. İl genelinde tüm gece süren kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim ve öğretime ara verildi.

Ancak asıl sorun alınan kararların, kamuoyuyla paylaşılması konusunda yaşandı. İlçe bazında alınan kararların kamuoyuna duyurulması konusunda Denizli’de gerçek anlamda bir kaos yaşanıyor.

BİLGİ AKIŞI SAĞLIKLI DEĞİL
Denizli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler İl Müdürlüğü ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hava şartları nedeniyle kendi ilçelerinin kaderini belirleyen idarecilerin deyim yerindeyse peşinden koşuyor. Alınan kararlar ya aslında bu kararı kamuoyuyla paylaşabilecek ilgili birimlere bildirilmiyor ya da birimlerin bu kamuoyuyla son dakika kararlarını paylaşma konusunda ciddi sıkıntıları mevcut.

MEDYA BİLGİ VERMEKTE ZORLANIYOR
Keza, 2 haftadır okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak eden vatandaşlar da; o vatandaşlara doğru, sağlıklı ve güvenilir bilgiyi anında ulaştırma derdindeki medya kuruluşları da ciddi ölçüde sıkıntılar çekiyor.

OLAN VATANDAŞA OLUYOR
Tatil kararı alan kurumların büyük bir çoğunluğu bunu duyurmak için Denizli Valili İl Basın Müdürlüğü ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili birimlerini bilgilendirme ihtiyacı duymuyor. Bu nedenle Denizli’deki medya kuruluşları bir taraftan sosyal medya aracılığı diğer taraftan da bizzat ilçe ilçe kaymakamlıkları arayarak son durum hakkında bilgi almaya çalışıyor.

BOZKURT’TA TATİL KARARI KAOSU
Benzer sıkıntılar en çok da vatandaşları güç durumda bırakıyor. Sağlıklı bilgiyi zamanında almakta zorlanan veli ve öğrencilerin önemli bir kısmı güç şartlarda gittikleri okullarda kapı-duvarla karşılaşabiliyor. Bugün tatil kararı alınan ilçelerin önemli bir kısmında sabah saatlerinde yaşanan en büyük sorun enformasyon yetersizliği oldu. Bozkurt’ta birçok öğrenci ve velisi eğitim ve öğretime ara verildiğini, sabah saatlerinde zor şartlarda gittikleri okullarında öğrendi.

SAAT 10.45: VALİLİK SİTESİNDE HERŞEY NORMAL
Denizli Valiliği’nin resmi internet sitesi de sağlıklı bilgi almak isteyen vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği adreslerden biri. Valilik sitesi geçtiğimiz hafta ve dün akşamdan bu yana binlerce Denizlilinin akınına uğrarken hem ağırlığı hem de güncellenme mantığıyla tepki alıyor. Sitede haberin yayına hazırlandığı saat 10.45 itibariyle hala kar yağışı ve yol açtıkları ile ilgili herhangi bir güncellenme yapılmamıştı.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 13 Ocak 2015, 22:25

ne hikmettir ki geceyarısı nete giriyorum ne milli eğitimden ne de valilikten haber yok.neymiş sabah belli olacakmış,bu ne gaflettir?bu mu kenti yönetmek?tabi kendileri makam araçlarıyla gezdikleri için sorun yok.bu halka ve cocuklarımıza yazık yaa.

süleyman   -  Bağlantı 13 Ocak 2015, 16:31

yerel kanallara haber varmı diye bakıyorum Avni orkinin aday olmayacağını döndürüp döndürüp yayınlıyorlar,yalamalık yapacağım derken vatandaşı düşünen yok bir Denizlili olarak utanç duyuyorum.yazıklar olsun

Mestan BAYHAN   -  Bağlantı 13 Ocak 2015, 12:51

Sayın Valimiz rahatsız olmasın evinin önünden devletin arabası alıyor evinin önünü kar ı açılıyor.Sabah okula giden çocuklar komple islak oraları düşünen yok Belediye Ana yolları açıyor Okulların önü kimsenin umrunda değil

muharrem   -  Bağlantı 13 Ocak 2015, 11:38

DEMEK Kİ GEÇEN GÜN ESKİ BAKANIN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA ETKİLİ OLMUŞ. YETKİLİLER ESKİ İLE YENİ ARASINDA KALMIŞLAR.NE YAZIKKİ BİRİLERİ BİRİLERİNE ŞİRİN GÖRÜNEYİM DERKEN OLAN BİZİM ŞİRİNLERE OLDU.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu