Vatandaş tepkili, belediye “biraz sabır” diyor

Denizli’de şehiriçi toplu taşıma hizmetinde yaşanan aksaklıklara tepkiler giderek artarken, Denizli Belediyesi’nden “Biraz daha sabır. 20 körüklü otobüssefere konulacak ve sorun tamamen çözülecek” açıklaması geldi.
/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2013 Salı, 11:07
Şehiriçi ulaşımda toplu taşıma araçlarından yararlanan vatandaşlar, son dönemde otobüs seferlerinin zamanında gerçekleşmemesi üzerine şikayetlerini sosyal medya üzerinden dile getirerek, problemin çözümü için yetkilileri göreve çağırdı.
Vatandaşların şikayetlerinde “geciken seferler, güzergah değişiklikleri, otobüslerin hatlara göre dağıtımında kapasitelerine dikkat edilmemesi, şoförlerin yolculara kaba davranışı” öne çıkıyor. Bu konuları Denizli Belediyesi’ne ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, “değişen bir şey yok” eleştirisini dile getiriyor.
TEPKİLER
Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Esra Kayalı, otobüsler sefer saatlerinin çok sarktığını söyleyerek,“Saat 16.30’da üniversitedeki dersimden çıkıp durağa yürüdüm. Her yarım saatte bir kalkması gereken 34 nolu otobüs saat 17.00’de gelmedi. 17.30 otobüsü de tam 17.45’te geldi. Bir saatten fazla durakta otobüs bekledik. Daha önce böyle gecikmeler oluyordu ama son 10 gündür iyice kötü olmaya başladı” dedi.
Habersiz güzergah değişikliği ve gecikmeli seferlerden yakınan Turan Yunus, kampüs son duraklı otobüslerin tekrar Kalp Merkezi’ne indiğini, bu değişikliğin yine duyurulmadığını belirtti. Yunus, “Otobüsün güzergahını değiştiriyorsun, ancak otobüsü kullanan halka haber vermiyorsun. Böyle saçmalık olur mu?Belediye toplu ulaşımı eline aldı da ne oldu? Sorunlar giderildi mi? Daha dün 17.30 kampüs kalkışlı 34 nolu otobüs saat 17.45’te kampüse geldi” diye konuştu.
Otobüslerin kapasitesinden dert yanan Çetin Gökbulut, “Benim gördüğüm kadarıyla yoğun saatlerde küçük otobüs, boş saatlerde büyük otobüs koyuyorlar. Tam bir kara komedi yani. Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor” eleştirisini yaptı.
20 METROBÜS SEFERE ÇIKACAK
Vatandaşların tepkisi üzerine Denizli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, mesai saatlerinin başlangıç ve bitişinde yolcu sayısında artış görüldüğü, bu nedenle takviye araçların sefere konulduğu, ekiplerin rötarların önüne geçilmesi için yoğun çaba harcadığı, önümüzdeki günlerde otobüs filosuna 20 körüklü otobüsün ekleneceği, böylece sorunun ortadan kalkacağı belirtildi.
GÜZERGAHLAR DEĞİŞMEDİ
Güzergah değişiklikleri konusundaki şikayetlere de değinilen açıklamada, “Toplu ulaşım hizmetinin belediyemiz tarafından verilmeye başladığı günden itibaren otobüs güzergahlarımızda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak zaman zaman güzergahlar üzerinde yapılan küçük değişiklikler (örneğin kampüs son duraklı araçların kampüs içerisine son durak yapması gibi) araç içerisine asılan duyurular ile yolcularımızla paylaşılmaktadır. Bu konuda Belediyemiz bünyesinde bir ofis oluşturulacak ve yolcularımızın seferlerle ilgili daha hızlı ve sağlıklı bilgi alması sağlanacaktır” denildi.
107 ARAÇLA HİZMET
Açıklamada, otobüs filosunun 7, 9, 12 ve 18 metre segmentindekiaraçlardan oluştuğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Araçlarımızın mümkün olan maksimum verimde çalıştırılabilmesi amacıyla hatlarımızdaki yolcu yoğunlukları Akıllı Bilet Yönetim Sistemi üzerinden takip edilmekte ve bu veriler doğrultusunda titizlikle araç dağılımı yapılmaktadır. Ayrıca 3 ay içinde filomuza katılacak olan yeni otobüslerle otobüs sayımız 150’ye çıkacak ve Denizli’miz toplu ulaşım konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.”
ŞOFÖRLER KAMERAYLA İZLENİYOR
Otobüs şoförlerine yönelik şikayetlere de “Şoförlerimiz iç denetim personellerimiz tarafından çeşitli yöntemlerle sürekli olarak denetime tabi tutulmaktadır. Bununla birlikte, tüm araçlarımızda en az ikişer adet güvenlik kamerası yer almakta ve bu kamera kayıtları günlük olarak izlenerek raporlanmaktadır. Bu raporlar doğrultusunda personellerimize gerekli yaptırım ve teşvikler uygulanmaktadır. Bu hafta içerisinde personellerimizle ilgili eğitim çalışmalarına başlanacak olup, belediyemiz bünyesindeki diğer personellerimize uygulanan denetim sistemi ulaşım hizmetlerimiz için de hayata geçirilecektir” yanıtı verildi.
ŞİKAYETLER İNCELENİYOR
Vatandaşların daha kaliteli bir ulaşım hizmeti almaları amacıyla halkla ilişkilere büyük önem verildiği görüşüne de yer verilen açıklamada,“Vatandaşlarımızın gerek işletme çağrı merkezimize, gerek ALO 153 hattımıza, gerekse Halkla İlişkiler Servisi’ne yaptıkları her türlü ihbar ve başvuru titizlikle değerlendirilmektedir. Ayrıca toplu ulaşım ile ilgili olarak, işletmemiz bünyesinde özel ve donanımlı bir halkla ilişkiler ekibi oluşturma yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu ekibimiz 15 gün içerisinde çalışmalarına başlayacaktır” denildi.
Yorumlar
otobüsün gelmeyip akşamın bi saatinde 5 km yürüdüğüm oldu kaç kere… bir keresinde de 20 TL verdim para üstü yok diye alınmadım otobüse hemde AÖF sınavının olduğu gün.
otobüs belediye otobüsü herkes şikayetçi ama seçimde yine oy yağdırırsınız.ben işletiyorum otobüsü otobüse bineceğinize gidin parkta oturun
Artık sabır mı kaldıki taşsın! Dün Bursa Caddesi’nde 35 dakika otobüs bekledim, gelmedi. Kampüs tarafına gidiyor ama bayramyeri çınar tarafına gidecek otobüsler gelmiyor. Son anda 20 numara geldi ama almadan geçti, üstelik fazla dolu da değildi. Dakika başı dolmuş gelirken Çınara gitmek için yarım saat belediye otobüsünü bekliyoruz. Çınarı dolmuşlara da açsalar ne olacak? Olan vatandaşa oluyor. Özel vasıtalara açma ama dolmuşlar girsin. Bu uygulamanın nedeni nedir anlamıyorum. Hadi gençler yürür ama bari yaşıları ve engellileri düşünün de şu Çınarı dolmuşlara da açın,lütfen…
biz “Türkiyeye örnek olacak olan sistemden” geçtik evimize adam gibi ulaştıracak bir sistemi oturtsunlar artık ona da razıyız. ne zamanında gelir ne yer olur… mesai saatlerindeki seferlerde kadın erkek kucak kucağa, balık istifini de bir adım geçtik presleme yöntemiyle otobüse yolcu basılıyor. diğer saatlerdeki seferlerin boş olması bir çok insanı ilgilendirmiyor. önemli olan işe başlama bitiş saatlerinde(06.00-09.00 ve 17.00-20.00) düzgün hizmet sunulması. amacımız eleştirerek bir yanlışın düzeltilmesini sağlamaktır! bağcıyla işimiz yok!
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
19 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 29 | Az Bulutlu |
20 Mayıs 2025 Salı | 15 | 29 | Az Bulutlu |
21 Mayıs 2025 Çarşamba | 16 | 32 | Az Bulutlu |
22 Mayıs 2025 Perşembe | 20 | 35 | Sıcak |
23 Mayıs 2025 Cuma | 20 | 35 | Sıcak |