REKLAMI GEÇ

Denizli’de yüz araçtan 32’si sigortasız

Denizli’de yüz araçtan 32’si sigortasız

Son dönemlerin en çok tartışılan konularından biri trafik sigortalarında astronomik artışlar. Zorunlu trafik sigortası primlerinin kısa sürede ciddi oranda yükselmesi, toplumda ciddi tepki çekerken, Arkas Sigorta tarafından yapılan bir araştırma çarpıcı gerçeği ortaya koydu. Denizli’de trafikte seyreden her 100 araçtan 32’si sigortasız. Yani muhtemel bir kazaya karıştıklarında hem araç sahibini, hem de karşı tarafı ciddi sorunlar bekliyor. Yapılan araştırma yalnızca sigortaları da kapsamıyor. En çok kazaların yaşandığı kara noktalar da net bir şekilde ortaya kondu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2016 Çarşamba, 09:34

Arkas Sigorta Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Selçuk Köken, 2014-2015 yılı istatistik rakamlarını denizlihaber.com ile paylaştı. Birkaç ayağı olan araştırma ortaya çarpıcı sonuçlar çıkardı.

Herhangi bir trafik kazasında karşı tarafından malına veya canına verilen hasarı kısmen ve tamamen karşılayan trafik sigortasının, toplumsal bir kaosun önüne geçmek için zorunlu kılındığını söyleyen Köken, “Bir kaza durumunda karşı tarafın hasarını sigorta şirketinden talep etmesi, kişiler arasında çıkabilecek adli olayların önüne geçmektedir” dedi.

denizli-arkas-sigorta-1

100 ARAÇTAN 32’Sİ SİGORTASIZ
Yapılan araştırmanın trafikte seyreden araçların sigorta dökümlerini de ortaya koyduğunu belirten Köken, Denizli’de 355 bin aracın bulunduğunu ifade etti. Denizli trafiğinde seyreden her 100 araçtan 32’sinin sigortasız olduğunu anlatan Köken, bunun hem ciddi bir risk olduğunu, hem de hem kaza yapan, hem de karşı tarafı sıkıntıya sokabileceğini kaydetti.

104 KARA NOKTA TESPİT EDİLDİ
Denizli’de bir yıl içerisinde 2 bin 500 kaza tutanağı düzenlendiğini söyleyen Köken, kazaların yoğunlaştığı 104 kara noktanın da tespit edildiğini vurguladı. Bu bölgelerde alınacak önlemler ile kazaların azaltılabileceğini dile getiren Köken, kazaların Üçgen, İstasyon bölgesi, Lozan Caddesi ve Yeşilköy Bulvarı’nda yoğunlaştığının görüldüğünü anlattı.

PRİMLER YÜZDE 325 ARTTI
Teminat sınırı ve tavsiye niteliğindeki prim tarifelerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlendiğini söyleyen Köken, 2009 yılından itibaren ödenecek primler konusunda sigorta şirketleri serbest bırakıldığını, bunun da araç sahiplerine prim artışı olarak yansıdığını belirtti.

denizli-arkas-sigorta-2

2014 yılında 150-200 lira olan prim tutarının 2016 yılının ocak ayında 650 liraya kadar çıktığını anlatan Köken, “Bunun nedeni yüzde yüz kusur sayılan alkol kontrolünün yapılamamış olması, döviz kurlarının artması ve değer kayıp bedellerinin de sigorta şirketleri tarafından ödenmesi olarak açıklanabilir. Yaklaşık 1 ay önce yürürlüğe giren torba yasa ile fiyat artışının önüne geçilebilir” dedi.

YENİ MEVZUAT PRİMLERİ DÜŞÜRÜR MÜ?
Yeni mevzuatın prim ücretlerine kısa sürede yansımayacağını hatırlatan Köken, “Öncelikle yeni yasa ile yüzde yüz kusurlu hasarlara ödeme yapılmayacak. Sigorta şirketine en başında başvuru yapma zorunluluğu getirildi. Şirketler, hasarlarda artık ne ödeyeceğini biliyor. O nedenle az hasar ödemeye başlayacak. Bu primlere yansır ama zamanlama belli değil. Bunun için bekleyip görmemiz gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu