REKLAMI GEÇ

Denizlihaber Özkök’ün köşesine fikri takiple girdi

Denizlihaber Özkök’ün köşesine fikri takiple girdi

Denizlihaber.com yayına başladığı ilk günden bu yana kent haberciliğine yoğun önem veriyor. Kent insanının yakından ilgilendiği gelişmeleri, tüm yönleriyle masaya yatırıyor, uzmanların görüşlerinden kamuoyundaki yansımasına kadar detaylarıyla ele alıyor. Denizlihaber, Oral Konağı ile ilgili de fikri takibi ortaya koyunca Hürriyet’in usta kalemi Ertuğrul Özkök’ün köşesine girmeyi başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2018 Çarşamba, 14:18

Kentin önemli tarihi miraslarından biri, Hulusi Oral Konağı, yıllardır restore edilmek yerine kaderine terk edilmiş durumdayken nihai sonla 27 Ocak’ta 2018 tarihinde tanıştı. Konak, bir bağımlının sorumsuzluğu yüzünden alevlere teslim oldu. 27 Ocak Cumartesi Günü Saat 13.00 sularında başlayan yangın tarihi konağa ağır hasar verdi.

TÜM YÖNLERİYLE MASAYA YATIRDIK
Yangının başladığı ilk dakikalardan itibaren habercilik konusunda adeta seferberlik ilan eden Denizlihaber.com, Hulusi Oral Konağı’ndaki yangını detaylarını, bizzat olay yerinden Editör Metin Eltaş’ın gözlemleriyle kamuoyuna taşıdı. Haber kısa sürede kentin bir numaralı gündemi haline geldi. Denizlihaber.com ekibi, yoğun ilginin ardından yangının yanı sıra konakla ilgili tüm detayları da dizi yazılarla gündeme taşıdı. Konağın yıllardır yılan hikayesine dönen restorasyon gereksinimi, yaşanılan hukuki süreçler, hukukçuların, mimarların konak hakkındaki açıklamaları peşi sıra haberlerle günlerce Denizlihaber.com okurlarıyla paylaşıldı.

TANSU ÖZKÖK’ÜN AÇIKLAMALARINI DA KAMUOYUNA TAŞIDI
Denizlihaber.com’dan Kültür Sanat Editörü Yaşar Tok’un araştırma yazıları kentte geniş yankı buldu. Hürriyet Gazetesi’nin yapı taşlarından biri olan Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu Özkök’ün de aralarında bulunduğu mirasçıların görüşleri, eve yangın sonrası gerçekleştirdikleri hüzünlü ziyaret dahil tüm detayları aktaran Denizlihaber.com, kentin merak ettiği soruların yanıtlarını aradı.

YEREL YÖNETİCİLER DUYARLI YAKLAŞTI
Denizlihaber.com’un fikri takiple ortaya koyduğu içerikleri yakından takip eden yerel yöneticiler de konuya duyarlı yaklaştı. İlk açıklama Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan geldi. Zolan konağın restorasyonuna talip olduklarını yineledi, aileye seslendi. Ardından Tok, Oral Konağı’nın akıbetini Denizli Valisi Hasan Karahan’a sordu. Karahan büyük bir samimiyetle konağın restore edileceği ve devletin tarihi yapıya sahip çıkacağı müjdesini Denizlihaber.com aracılığıyla duyurdu.

KUNDAKLAMA İHTİMALİ İLK GÜNDEN İTİBAREN
Tarihi konağın ihmal ve sorumsuzluk nedeniyle yanabileceği ihtimalinin yanı sıra ilk günden itibaren kundaklama ihtimalini de araştıran Denizlihaber.com, kısa sürede ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerindeki şüpheliyi tespit etti. Konuyu sorumlu yayıncılık anlayışı nedeniyle güvenlik birimleriyle paylaştı. Soruşturmayı olumsuz etkilememek için görüntüleri ve şüpheliyi kamuoyuyla paylaşmaktan kaçındı, Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasını bekledi.

TEOMAN ORAL HAZİNE’Yİ DENİZLİHABER’LE PAYLAŞTI
Oral ailesiyle görüşmeler sırasında torun Teoman Oral, Yaşar Tok’a çok önemli bir hazineyi de açtı. İstiklal Savaşı Gazisi, Denizli’nin Cumhuriyetin ilk yıllarındaki en önemli isimlerinden biri olan Hulusi Oral’ın kendi sesinden hayat hikâyesi, aile tarafından bir teyp kasetine kaydedilmişti. Yıllar önce yapılan aile içi röportajın ses kaydını saatler süren bir uğraşla deşifre edip yayıma hazırlayan Yaşar Tok, Oral Konağı’nın küllerinden Denizli tarihine ışık tutacak bir yazı dizisi de çıkardı.

BUNU İLK KEZ YAPMIYORUZ
Denizlihaber.com 15 yılı geride bırakan yayıncılık hayatı boyunca kentin yerel gündemini sürekli olarak elinde tutma gayreti içinde oldu. Gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmasından çok konuları tüm soruların yanıtlarını bulacak denli ortaya koyma çabasını sürdüren Denizlihaber.com, Denizli Belediyesi Sanat Merkezi’ndeki yangından Ulu Cami, Kız Meslek lisesi gibi yapıların yıkılmasına, kentte yaşanan toplumsal olaylardan 15 Temmuz Akşamı yaşanan hain darbe girişimi ve sonrasındaki sürece kadar Denizli’nin yaşayan gündeminin odağında oldu.

DENİZLİLİ OLMAK KOLAY DEĞİL
Menderes Nehri’nin kaderi ve Dalaman Çayı’nın kirliliği, taş binaların korunma gerekliliği, kentin yakın tarihi belleği, farklı şehirlerde hatta ülkelerde yaşayan Denizlililerin başarı öykülerinden, hiç bilmediğimiz Denizli’nin güzel yönlerine hem ekibi hem de özgün içerik ortaklarıyla Denizli’de olmaya değil Denizlili olmaya çalışan Denizlihaber.com, hep zoru seçti.

EN BÜYÜK ÖDÜL, DUYULAN GÜVEN
Hangi siyasi görüş, eğitim ve ekonomik yapıya sahip olursa olsun on binlerce Denizlililinin güvenini kazanan Denizlihaber.com’un en büyük ödülü kendisine duyulan güven. Ekibinin Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin 1. Kristal Horoz Basın Ödülleri’nde yakaladığı yerel başarının yanı sıra Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk kez verdiği İnternet Haber Sitesi Dalı’nın İlk Birincisi oldu. Yalnızca ve yalnızca Denizli ve Denizlili içeriği yayınlayan Denizlihaber.com, bölgesel ve ulusal haberlere yer vermemiş olmasına rağmen her ay 200 binden fazla Denizlili tarafından yüzbinlerce kez ziyaret ediliyor ve milyonlarca sayfası görüntüleniyor.

USTALARIN TEBRİĞİ AYRICA GURURLANDIRIYOR
Denizlihaber.com zaman zaman medya dünyasındaki usta isimlerin gündemine de girdi. Bunların en son örneği Ertuğrul Özkök’ün bugün yayınlanan köşe yazısı oldu. Özkök, Denizlihaber.com’un Oral konağı ile ilgili yayın politikasını “Ödüllük başarı” olarak duyurdu. Köşesinden Denizlihaber.com’u öven Ertuğrul Özkök’ün ifadeleri gurur vericiydi.

Yorumlar

Mustafa Koç   -  Bağlantı 15 Şubat 2018, 10:27

Denizli Haber’i bu örnek başarısından dolayı kutluyorum Bu fikrin lafta kalmaması hayata geçirilmesi ve başarıyla sonuçlanması için bir sonraki adım, ilgili yerel yöneticileri fikir turuna davet etmek ve somut çözüm için bir süreç anlaşması yapmaktır

Fikret   -  Bağlantı 14 Şubat 2018, 19:38

Kent haberciliğindeki başarılarından dolayı DENİZLİ HABER’i, özellikle dizi yazı ve röportajlarıyla bu başarıda önemli katkıları olan araştırmacı gazeteci Yaşar TOK beyi kutlarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_