REKLAMI GEÇ

Denizlili Bennur, dizi dünyasına iddialı girdi

Denizlili Bennur, dizi dünyasına iddialı girdi

Denizlili Bennur Duyucu ya da şu anda oynadığı “Kaderimin Yazıldığı Gün” isimli dizideki rolüyle Gülsüm, gözünü dizi film dünyasında starlığa dikti. Tiyatro eğitimi alan Duyucu, usta isimlerle çalışmasının bu alanda kendisine avantaj yarattığını söylerken, mesleğini icra etmekten duyduğu hazzı “9-5 çalışıp ayda 100 bin lira kazanmaktansa, çok az paraya sevdiğim işi yapmayı tercih ederim” sözleriyle ifade etti.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 14:46

Bir televizyon kanalında yayınlanan Banu Tekcan ve Devrim Yıldız Özdemir senaryosunu yazdığı, Sadullah Şentürk’ün yönettiği, Özcan Deniz, Hakan Meriçliler, Gül Onat, Metin Çekmez, Goncagül Sunar gibi sanatçıların rol aldığı “Kaderimin Yazıldığı Gün” isimli dizide oynayan isimlerden birisi de Buldanlı Mustafa ve Nuray Duyucu çiftinin kızları Bennur Duyucu.

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic-4

Genç Buldanlılar Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği kahvaltıda tanıştığımız Bennur Duyucu ile sohbet ettik. Son derece mütevazi ve “asla kibirli birisi olmayacağım” diyen genç sanatçı. Kendisini tanıtırken, “Buldanlı bir ailenin kızıyım” diye başladı söze. Sonra da devam etti: Ülferler diye tanınıyor ailemiz. Mustafa ve Nuray Duyucu’nun kızıyım. Denizli kültürüyle yoğrulmuş bir ailenin çocuğuyum. Bu nedenle de Denizli ile ilgili tüm etkinliklere katılmaya çalışıyorum.

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Duyucu, yüzde 100 burslu okuduğu üniversitede mezuniyet sonrası iki yıl hocalık yaptıktan sonra mesleğini icra etmek üzere ayrıldığını anlattı. Küçük küçük rollerle adım attığı dizi dünyasında usta sanatçılardan çok şey öğrendiğini vurgulayan Duyucu, Kaderimin Yazıldığı Gün dizisindeki rolü ve performansıyla iyi bir yerlere geleceğine unandığını vurguladı. İşte o sobetimizden satır başları…

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic-5

USTALARLA DİZİ FİLMLER
Engin ÜNAL: Kaderimin Yazıldığı Gün ilk oyunculuk deneyiminiz mi? Ondan önce rol aldığınız diziler var mı?

Bennur DUYUCU: Küçük küçük bölüm oyunculuklarım oldu. Yağmur Zamanı ilk dizi çalışmam. Bir Kadın Bir Erkek’de rolüm vardı ama orada ekranda görünmüyorduk. Sadece sesimizle varlık gösteriyorduk. Daha sonra Galip Derviş’te rol aldım. Profesyonel anlamda ve uzun soluklu ilk işim Kaderimin Yazıldığı Gün dizisi. 42. bölümü çekiyoruz.

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic-1

HEM OYUNCULUK HEM İNSANLIK DERSİ GİBİ
Engin ÜNAL: Sanat dünyasının önemli isimleriyle dizi çalışmaları yaparken neler hissettiniz?

Bennur DUYUCU: Yaprak gibi titriyorduk. Ama çok şanslı sayıyorum kendimi; çünkü öyle söylenildiği gibi kaprisler ve benzeri olumsuzlukları yaşamadım. Engin Günaydın, Galip Derviş’te çok nazik karşıladı. Kaderimin Yazıldığı Gün’de de öyle. Başta Özcan Deniz olmak üzere kimse olumsuz davranmadı.

Metin Çekmez, Gül Onat, Goncagül Sunar, Berrin Arısoy, Hakan Meriçliler; hepsinden çok şey öğreniyorum. En genç oyuncu benim. Onların her anı, her hareketi; hem insanlık hem de oyunculuk olarak benim için inanılmaz bir ders. Bu nedenle çok mutluyum, çok seviyorum ekip arkadaşlarımı.

Engin ÜNAL: Sanat dünyasına eğitimli olarak adım atmak mı alaylı olmak mı daha avantajlı? Siz yaptığınız işle ilgili üniversite eğitimi almış olmanın yararını gördünüz mü?

Bennur DUYUCU: Eğitimin her zaman bir artısı var ama çok eğitim üzerinde durulmuyor. Bu biraz da şans işi. Tiyatro eğitimi ile sinema apayrı bir şey. Örneğin hiç tiyatro eğitimi almamış biri, kamera önünde nasıl duracağını çok iyi biliyor. Dolayısıyla alaylı olmak da sinema sektörü için önemli.

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic

TIRMALAYA TIRMALAYA ÇIKIYORUM BASAMAKLARI
Engin ÜNAL: Siz bu alanda kendinizi şanslı mı görüyorsunuz ya da “şansımı ben kendim yarattım mı” diyorsunuz?

Bennur DUYUCU: Kelimenin tam anlamıyla tırmaladım. Tırmalaya tırmalaya basamakları çıkmanın, bir yerlere gelmenin çabasındayım. İşi ehillerinden öğreniyorum. İşi en düzgün yapmaya çalışıyorum. Hiçbir şey tesadüf değil bu hayatta. Diyorum ya ben çok iyi ustalarla çalışıyorum; mesela Özcan Deniz, şu anda içinde olduğum projenin starı. Bakınca boşuna star olmadığını anlıyorsunuz. Yemesine, içmesine, insan ilişkilerine çok önem veriyor. Küçük bir anektot aktarayım bu arada. İlk gittiğimde hiç tanınmayan birisiyim, o oranın starı. İkimizin sahnesi var. Ona tabure getirdiler. Ama oturmadı tabureye ben ayakta olduğum için. Bu bile bana bir derstir. Bunları gördüğüm için hayatta asla kibirli olmayacağım.

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic-7

YAPIMCININ İLGİSİNİ ÇEKTİ GÜLSÜM KARAKTERİ YARATILDI
Engin ÜNAL: Bu diziye nasıl başladınız? Öylü pat diye olmadı herhalde?

Bennur DUYUCU: Menajer ile çalışmaya başlamıştım. Yapımcı şirkete gitmiştim, dikkatlerini çekmişim. Projede olmamasına rağmen Gülsüm karakteri yaratıldı. Küçük küçük rollerle diziye girdim. Sonra rolüm günden güne büyümeye başladı.

Engin ÜNAL: Rolünüz daha da artacak mı?

Bennur DUYUCU: Bu hafta bana şarkı falan söylettiler. Beni tanıdıkça, bir takım yeteneklerimi keşfettikçe parlatmaya çalışıyorlar. Bunlar çok hoşuma gidiyor, çok güzel şeyler. Gerçekten bu dizinin bir parçası olmaktan çok mutluyum.

denizli-istanbul-buldanlilar-oyuncu-bennur-duyucu-ic-3

GÜLSÜMÜN ZENGİN KOCA HAYALİ

Engin ÜNAL: Dizideki Gülsüm karakterinin bundan sonraki hedefleri ne?

Bennur DUYUCU: Gülsüm’ün zengin koca bulmak gibi hayalleri var.

Engin ÜNAL: Peki bulabilecek mi?

Bennur DUYUCU: İnşallah bulur. Onun için çok çabalıyorum ama bugüne kadar hepsi kaçtı Gülsüm’den. İstiyorum ki Gülsüm zengin bir koca bulup sınıf atlasın.

Engin ÜNAL: Ya Bennur Duyucu’nun hedefleri ?

Bennur DUYUCU: Benim hayalim ise işimde çok başarılı olmak. Tekrar tekrar izleyebileceğim gurur verici işler yapmak istiyorum. Geçen gün de sordular “zor bir iş değil mi?” diye. Ayda 100 bin lira verip 9-5 çalıştıracaklarına, çok daha az parayla çalışmak, sevdiğim işi yapmak benim için önemli. Ben buraya setten geldim. Zor bir iş yaptığımız. Kitap satmıyorsunuz amiyane tabirle kendinizi satıyorsunuz. Bu ego zedeleyici bir şey. Beğinilmemek, eleştirilmek falan… Ama söylediğim gibi her şeye rağmen çok değerli bir iş. Türkiye’de çok değerli oyuncular var, onlarla çalışabilmek benim için bir nimet.

Yorumlar

ahmet çoban   -  Bağlantı 12 Ekim 2015, 18:32

Bennu kardeşimizin yolu açık olsun. Buldan lı olarak kendisiyle gurur duyuyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu