REKLAMI GEÇ

Denizlililerin can güvenliği yok

Denizlililerin can güvenliği yok

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret eden MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Hükümet, toplu konut işini bakkal defteri hesabıyla götürüyor” dedi. İMO Denizli Şubesi Başkanı Altunay ise “Denizlililerin olası bir depremde can güvenlikleri yok” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret ederek odanın ve inşaat sektörünün içinde bulunduğu sorunlar hakkında bilgi aldı. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ümit Bülent Altunay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, hükümetin toplu konut politikasını eleştirdi.

Altunay, “Hükümetlerin toplu konutlarla ilgili değişmeyen bir politikası olmalı, ama maalesef ülkeyi yönetenlerin böyle bir politikası yok. Ayrıca acil çözüm bekleyen sorunların başında müteahhitlik geliyor. Müteahhitlik kavramı yeniden belirlenmeli”dedi.

Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Altunay, “Denizli’de bugüne kadar depremin yaratacağı sonuçlar konusunda ciddi bir araştırma yapılmadı. Denizlililerin olası bir depremde can güvenlikleri yok.Bir an önce Denizli’nin riskli bölgeleri neler, bu bölgelerde ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği ortaya konmalı” ifadelerini kullandı.

‘Toplu konutlar, bakkal hesabıyla yapılıyor’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,“Hükümet, toplu konut işini bakkal defteri hesabıyla götürüyor. Siz hem serbest piyasa ekonomisi uygulayacaksınız, savunacaksınız, bir yandan da toplu konut işini TOKİ ile götüreceksiniz. Bu uygulama serbest piyasa şartlarıyla uyuşmuyor. Ayrıca hazineye ait arsaları birilerine peşkeş çekeceksiniz. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere 2 buçuk milyon inşaat ruhsatı verdiler. Bu ruhsatları verirken alt yapıyı tamamladınız mı? Hayır. Biz toplu konutun devlet eliyle değil, özel sektör tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu